Política

Formació d'un nou govern a Espanya

Sánchez: “EL PSOE no votarà a favor d'allò que vol canviar, que és el govern de Mariano Rajoy”

El secretari general del PSOE emplaça Mariano Rajoy a buscar suports entre nacionalistes i independentistes

El secretari general del PSOE ho ha deixat clar: “El PSOE no votarà a favor d'allò que vol canviar , que és el govern de Mariano Rajoy”. Ara bé, després de reunir-se amb el rei Felip VI, també ha fet una crida a superar la situació de bloqueig que es viu a Espanya. I, per aconseguir-ho, “Rajoy ha de donar un pas endavant i posar en marxa el motor de la democràcia”.

Així, el líder socialista ha insistit que ara toca a Mariano Rajoy presentar-se a la investidura, i ha explicat que no entorpirà les negociacions perquè formi majoria parlamentària per formar un govern els propers 4 anys. Per això, ha volgut subratllar que “el dilema” no és si els socialistes s'abstenen o no en la investidura, sinó si el PP i Mariano Rajoy és capaç d'obtenir prou suports. “El veritable dilema no és si el PSOE s'absté, el veritable dilema és si el PP i Mariano Rajoy en primera persona és capaç d'articular una majoria suficient en el Parlament que li permeti governar en aquest país”, ha dit. I ha afegit: “En un sistema parlamentari com l'actual no és de rebut que quan Rajoy no fa la seva feina li haguem de fer els altres”.

Sánchez ha desestimat per ara (tot i que tampoc l'ha descartat explícitament) la possibilitat d'una alternativa d'esquerres liderada pels socialistes, com li demana Podem, i ha reiterat que de moment és “el temps de Rajoy” que “és a qui competeix” intentar la investidura. “La resta són hipòtesis”, ha sentenciat en resposta a les preguntes en aquesta direcció.

En aquest sentit, ha insistit que al Congrés hi ha una “majoria conservadora” que té “la clau” de la investidura de Rajoy, en referència a la suma de vots del PP, C's, PNB i PDC, entre altres. “Animo a Rajoy que tendeixi ponts i intenti construir una alternativa a la situació política a Catalunya”, ha sentenciat.

Sánchez creu que Rajoy ha de buscar aquesta negociació amb els independentistes malgrat que el mateix PSOE va descartar negociar amb aquestes formacions a la seva declaració de Granada. Segons el líder del PSOE cal que el president del govern espanyol elimini el “cordó sanitari” amb els partits catalans i seria “bo” que pactés amb partits com el de Francesc Homs. “Jo no el criticaré, al contrari, animaré el senyor Rajoy a que ho faci”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona