Política

Ensenyament

Ensenyament assegura que a Catalunya no s'aplicaran les revàlides de final d'ESO i Batxillerat el curs que ve

La consellera afirma que no canviarà res per als alumnes que facin aquests dos cursos

Els alumnes catalans que el curs que ve facin l'últim curs de l'ESO i el Batxillerat no hauran de fer la revàlida, tal com va aprovar aquest divendres el consell de ministres en funcions. Així ho ha assegurat aquest dissabte en declaracions a TV3 la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, que ha dit que “no té cap intenció d'aplicar-la”.

Ruiz ha detallat que el curs que ve no canviarà res per als alumnes de 4t d'ESO i de 2n de Batxillerat. La consellera ha explicat que els estudiants que acabin la secundària obligatòria faran les proves de competències bàsiques que ja fan ara, que només serveixen per avaluar el sistema educatiu. Tampoc hauran de fer cap revàlida els alumnes que acabin el Batxillerat a Catalunya, que per poder accedir a la Universitat hauran de fer, com fins ara, la Selectivitat.

Meritxell Ruiz ha explicat que el que s'ha de dir “als nens i als seus familiars, perquè no passin neguit aquest estiu, és que com que aquestes proves no condicionen el títol per aquest curs, ells faran la programació com havien previst amb les matèries que havien previst, segons el decret de la Generalitat i la Generalitat recorrerà aquest reial decret”. “Per tant, el títol de 4t d'ESO el seguirà donant l'institut i serà per a tothom igual”, ha volgut aclarir la consellera d'Ensenyament.

A més, Ruiz ha anunciat que el govern català lluitarà legalment per la derogació de les revàlides i de la LOMQE, i ha destacat que l'enfocament de les proves del ministeri és molt diferent del de la conselleria. La consellera Ruiz ha defensat el model educatiu i d'avaluació que s'aplica a Catalunya, basat en les competències bàsiques. En aquest sentit, ha exposat que Europa “fa una aposta, com ho fan els països més avançats”. “Com ho fa també l'OCDE per avaluar els coneixements i les competències dels nostres alumnes, que no és el que planteja el ministeri”, ha subratllat Ruiz. “Realment és un plantejament molt antic aquest que ha plantejat el ministeri”, ha criticat la consellera, que ha subratllat que “aquest és un dels temes que batallarem”.

Segons el decret aprovat ahir pel Consell de Ministres, d'aquí a dos anys les revàlides ja condicionaran l'obtenció del títol de l'ESO i el Batxillerat. Des de la Generalitat es confia que la falta de majoria del PP permetrà derogar la LOMQE abans.

USTEC-STE's assegura que Ensenyament tindrà els docents al seu costat

Precisament aquest dissabte el sindicat de docents USTEC-STEs ha proposat que el departament d'Ensenyament desobeeixi aquest decret perquè “no té present la situació de partida de l'alumnat, ni de la seva evolució individual, bàsica en qualsevol procés d'avaluació”.

De fet, el sindicat ha assegurat que “en aquesta desobediència el departament tindrà a USTEC-STEs al seu costat”. A més, ha denominat el 29 de juliol com un “dia negre per a la història de l'educació del nostre país”.

“Aquesta llei respon a un projecte de societat que tracta l'alumnat com si fos un ramat, una part del qual va directe a l'escorxador mentre convida a la resta a viure la vida”, ha afirmat en un comunicat el sindicat de docents. “És un projecte de societat classista que vol desenvolupar el que ja està passant a la societat: els rics cada cop més rics i els pobres cada cop més pobres”, ha criticat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona
Maite Selva i Huertas
Alcaldessa de Begur (Sempre per Begur i Esclanyà - JxCat)

“El Conservatori del Litoral ens semblaria una eina útil”

Begur

Fragmentats a buscar un estat

Barcelona
política

Calma després de la tempesta

barcelona
la crònica

“Necessitem un conflicte amb Espanya”

política

Llibres, roses i un 12-M pel mig

Barcelona
Convergents

L’últim centre sobiranista

front nacional

L’altra ultradreta