Política

POLÍTICA

El PP deixa CDC sense grup parlamentari propi al Senat per primer cop en democràcia

Els quatre membres del PP a la Mesa voten en contra del grup propi per als catalans, el PSOE s'absté i el PNB vota a favor

La Mesa del Senat ha decidit aquest dilluns no permetre a Convergència tenir grup parlamentari propi a la cambra durant aquesta legislatura. La decisió ha estat adoptada amb el vot en contra del grup propi dels quatre membres del PP a la Mesa, l'abstenció dels dos del PSOE i el vot a favor del representant del PNB. Aquesta decisió deixa als nacionalistes catalans sense grup parlamentari a la cambra alta per primera vegada des del 1977.

El vicepresident del Senat, el popular Pedro Sanz, ha recordat que el reglament requereix deu senadors per formar grup parlamentari, que poden quedar-se en sis durant la resta de la legislatura. CDC té quatre parlamentaris i havia recorregut a sis d'altres formacions per intentar formar grup propi: “Això més aviat semblava un grup mixt”, ha explicat Sanz.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia