Política

SOBIRANISME

PROCÉS CONSTITUENT

El Tribunal Constitucional suspèn la resolució del procés constituent del Parlament

El ple del Constitucional accepta el tràmit d'execució del govern espanyol per unanimitat

L'alt tribunal dóna 20 dies a les parts per presentar al·legacions que considerin oportunes

El Tribunal Constitucional (TC) ha admès aquest dilluns a tràmit l'incident d'execució de sentència que divendres va registrar l'Advocacia de l'Estat contra l'aprovació del Parlament de Catalunya de les conclusions de la comissió d'estudi del Procés Constituent. En un ple extraordinari i que ha durat amb prou feines una hora, l'alt tribunal ha pres aquesta decisió per unanimitat i ha decidit donar 20 dies a les parts per presentar al·legacions que considerin oportunes.

La suspensió, com bé recorda l'escrit del Constitucional difós als mitjans, és una “conseqüència automàtica” de l'admissió a tràmit del recurs del govern espanyol, que va invocar l'article 161.2 de la Constitució que preveu aquest mecanisme. El Constitucional obre també la via per a l'adopció de les mesures previstes a l'article 92 de la Llei Orgànica del Tribunal Constitucional que preveu sancions econòmiques de 3.000 a 30.000 euros i la suspensió de les funcions de càrrecs públics.

En aquest sentit, el TC dóna també 20 dies a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i a la resta de membres de la mesa perquè informin sobre el compliment de les resolucions del mateix TC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia