Política

SOBIRANISME

PROCÉS CONSTITUENT

El membre de C's a la Mesa al·legarà davant TC que Forcadell va permetre “un frau de llei”

El vicepresident segon de la Mesa del Parlament i diputat de Ciutadans (C's), José María Espejo - Saavedra, argumenta que “quan qualsevol ciutadà se salta les lleis els tribunals actuen”

El vicepresident segon de la Mesa del Parlament i diputat de Ciutadans (C's), José María Espejo - Saavedra, presentarà unes al·legacions davant el Tribunal Constitucional (TC) en les que denunciarà que la presidenta de la cambra catalana “va incomplir” el seu deure i va permetre un “frau de llei”.

El TC ha decidit aquest dilluns per unanimitat suspendre les conclusions del procés constituent aprovades la setmana passada pel ple del Parlament, que obren la porta a una via unilateral cap a la independència, i ha donat 20 dies de termini a la presidenta de la cambra catalana, Carme Forcadell, perquè l'informi de la seva actuació abans d'una possible acció legal contra ella.

Per a Espejo - Saavedra, “és normal” que el TC hagi suspès les conclusions i es plantegi accions contra Forcadell, perquè “quan qualsevol ciutadà se salta les lleis els tribunals actuen”. “Els ciutadans no entendrien que quan els polítics se salten les lleis els tribunals no actuessin”, ha argumentat. 

Espejo - Saavedra ha destacat que ara s'obre un termini per presentar al·legacions, durant el qual cada membre de la Mesa podrà exposar la seva opinió sobre si s'han incomplert les ordres del TC.

Ell personalment pensa presentar unes al·legacions en les quals, segons ha avançat, acusarà Forcadell de no haver fet “bé la seva tasca d'ordenació del debat” parlamentari, en permetre que tingués lloc la “votació separatista” de la setmana passada, que constitueix un “frau de llei” del reglament del Parlament.

Espejo - Saavedra ha evitat pronunciar-se sobre quines mesures ha de prendre el TC contra Forcadell, però sí ha remarcat que “quan s'incompleix la llei hi ha d'haver conseqüències”.

Després que el president del grup parlamentari del PPC, Xavier García Albiol, hagi denunciat que Catalunya viu la situació “de crisi institucional més greu des del franquisme”, Espejo - Saavedra ha puntualitzat que “no estem en el mateix escenari que en el franquisme”, sinó en una “democràcia consolidada”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA