Política

SOBIRANISME

PROCÉS CONSTITUENT

La CUP assegura que “no s'acatarà” la suspensió del TC i “seguiran endavant” amb el Procés Constituent

La diputada Mireia Vehí no contempla la possibilitat de seguir les instruccions del tribunal

La diputada de la CUP Mireia Vehí ha reaccionat a la suspensió de les conclusions del Procés Constituent per part del Tribunal Constitucional alertant que malgrat les accions preses a Madrid “se seguirà amb el desplegament del Procés Constituent i no acatarem la resolució del tribunal”. La CUP s'ha posicionat així amb un comunicat al fet que el TC hagi resolt per unanimitat de tots els seus magistrats aquest dilluns al migdia deixar sense els acords entorn el Procés Constituent i ha donat vint dies al Parlament i a la Fiscalia per presentar al•legacions. Pel que fa a la possibilitat d‘obrir un procés penal a Carme Forcadell, presidenta del Parlament, per un delicte de desobediència, tal com demana l'advocat de l'Estat, el TC no encararà aquest debat fins passat un període d'al menys 20 dies, el temps que tindran tots els membres de la Mesa de la cambra per explicar si creuen que van complir o no el reglament del Parlament.

Sobre “l'amenaça” d'emprendre accions legals contra Forcadell, la diputada Anna Gabriel, ha alertat que la inhabilitació de càrrecs electes per part del TC seria «un punt de no retorn» per l'estat espanyol i que hi haurà una «resposta de país» davant d'un fet tan greu.

“La suspensió no té legitimitat”

Posterior a la publicació del comunicat, en declaracions als mitjans de comunicació des de Vilanova i la Geltrú abans d'intervenir en un acte públic, Vehí ha afirmat que la suspensió del TC “no té legitimitat, perquè s'està intentant resoldre per la via judicial un conflicte que és polític”.

La diputada cupaire ha assegurat que el posicionament del Tribunal Constitucional “dóna força” a la tesi de la CUP, basada en la via unilateral, per a la qual ha demanat “una alçada política important”. En aquest sentit, ha insistit en defensar que “cal tirar endavant tot allò que es precisi per a la ruptura”. “El repte més important que tindrem serà el referèndum, que requerirà valentia i determinació”, ha afegit.

D'altra banda, respecte una possible procés penal contra Carme Forcadell, Mireia Vehí ha afirmat que “és evident que en algun moment el Tribunal Constitucional començarà a inhabilitar gent”. Davant d'aquesta situació, però, ha fet una crida a les formacions independentistes per complir “sense por” el mandat democràtic de les darreres eleccions autonòmiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona