Política

El PDC, sense grup al Congrés

El PDC renuncia a integrar-se a ERC al Congrés i al Senat

La coordinadora general del partit anuncia que recorrerà al TC per reclamar el seu grup propi

Marta Pascal assegura que faran valer la seva condició de partit majoritari al grup mixt per tenir més visibilitat

La coordinadora general del PDC, Marta Pascal, ha explicat aquest dijous, en una entrevista a TV3, que els seus diputats i senadors al Congrés i al Senat aniran definitivament al grup mixt de les dues cambres espanyoles, renunciant així a negociar qualsevol possibilitat d'integrar-se als d'Esquerra Republicana (ERC). Els demòcrates prefereixen fer valer la seva condició de partit majoritari dins del grup mixt per tenir més visibilitat i rellevància.

A més, Pascal ha anunciat que el PDC no renuncia del tot encara a disposar dels seus grups propis al Congrés i al Senat i ja estudia com recórrer la decisió de les meses de les cambres al Tribunal Constitucional (TC).

“Optarem per quedar-nos al grup mixt, tant al Senat com al Congrés”. Amb aquestes paraules, Pascal anunciava que el PDC no explorarà la possibilitat d'integrar-se als grups parlamentaris d'Esquerra a les cambres espanyoles, i sortejar així la decisió de les meses d'enviar-los al grup mixt en negar-los poder tenir grup propi. Pascal, a més, ha assegurat que faran valer que seran “el grup majoritari dins el mixt” per “utilitzarem aquesta força” i “fer política des d'allà”. Però el PDC insisteix que “té dret” a disposar d'un grup parlamentari propi al Congrés i al Senat.

I en aquesta lluita contra el criteri de la Mesa de les dues cambres, Pascal ha assegurat que la seva formació “recorrerà a instàncies superiors” com “el Tribunal Constitucional”. “És evident que el reglament empara perfectament que tinguem grup propi, per tant ho combatrem també des d'aquest àmbit”, ha dit.

Així, Pascal ha denunciat “una voluntat clara que tinguem una veu més petita” a les Corts: “Som diana de molts”, ha assegurat la coordinadora general del PDC, que considera que el paper del seu partit, “des de la centralitat del sobiranisme, és fonamental”.

Matrimoni de PP i C's

Sobre el panorama polític espanyol, ha considerat “pràcticament fet el matrimoni” entre el PP i Ciutadans, encara que sense l'aval del PSOE no podran desbloquejar la legislatura.

Al seu entendre, “la política espanyola està absolutament instal·lada en un frontó”, en el qual uns i altres “es llancen les culpes”, per això “el fantasma de les terceres eleccions” va cobrant força.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona