Política

política catalana

procés sobiranista

Pascal crida als sectors sobiranistes dels 'comuns' a alçar la seva veu 

La coordinadora general del PDC reclama “fortalesa als sectors més catalanistes i més sensibles a la causa nacional que s'han articulat dins d'aquesta amalgama”

La coordinadora general del Partit Demòcrata Català (PDC), Marta Pascal, ha fet una crida als sectors sobiranistes dels ‘comuns' -les confluències d'esquerres que integren Catalunya Sí que es pot i En Comú Podem- a que alcin la seva veu en defensa del procés polític català. Pascal ha alertat que, en les dues últimes setmanes, l'espai ideològic dels ‘comuns' s'ha situat “més pròxim a l'unionisme que al sobiranisme”, en votar en contra de les conclusions del procés constituent al Parlament i en negar-se a donar suport a un grup propi del PDC al Congrés.

“Els fets canten”, ha afirmat Pascal, que observa una deriva “unionista” directament proporcional a la creixent pes que està guanyant Podem en el si de la nova esquerra, en detriment de formacions històriques com ICV o EUiA. Segons Pascal, aquesta “amalgama” de sigles de l'esquerra alternativa “ha diluït els plantejaments més pròxims al dret a decidir i a la possibilitat que Catalunya tingui un nou Estat”.

“Jo els veig cada vegada més lluny”, ha apuntat Pascal, que s'ha mostrat “pessimista” respecte a la posició dels ‘comuns' després de “els últims esdeveniments” al Parlament i el Congrés. Per a Pascal, els ‘comuns' estan utilitzant la bandera del referèndum “més en nom de la tàctica política que des de la convicció que Catalunya té dret a decidir el seu futur”.

Per frenar aquesta tendència, la coordinadora general del PDC ha reclamat “fortalesa als sectors més catalanistes i més sensibles a la causa nacional que s'han articulat dins d'aquesta amalgama”, perquè es facin sentir i impedeixin que les seves confluències quedin despenjades del procés sobiranista.

Pascal s'ha mostrat convençuda que les forces independentistes no han de “renunciar a seguir convencent”, perquè “hi ha molt electorat pròxim a aquest espai que pot ser còmplice del dret a decidir i del nou Estat, encara que els seus representants polítics s'estiguin allunyant” i demostrin tenir cada vegada “menys sensibilitat cap a la causa democràtica” del sobiranisme. 

“Si volem construir un Estat, tots els matisos ideològics han de ser benvinguts”, ha postil·lat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona