Política

Formació d'un nou govern a Espanya

Iceta avisa que l'amenaça d'eleccions al Nadal no pressionarà Sánchez

El primer secretari del PSC insisteix que és un “fals dilema” sostenir que si el president en funcions, Mariano Rajoy, no aconsegueix la investidura se'n va directament a les terceres eleccions

El líder del PSC, Miquel Iceta, ha insistit aquest dissabte que és un “fals dilema” sostenir que si Mariano Rajoy no aconsegueix la investidura no hi ha més alternativa que anar a eleccions i ha advertit que amenaçar amb què els comicis serien per Nadal no servirà per pressionar el líder del PSOE, Pedro Sánchez. 

En una entrevista en el programa El Suplement de Catalunya Ràdio, Iceta ha considerat que el fet que unes possibles terceres eleccions coincideixin amb Nadal és “una solemne ximpleria” i suposa “un mal servei al sistema institucional”, ja que creu que “el més raonable” hauria estat col·locar-les al gener. “Si es volia fer això (fixar la data de les eventuals terceres eleccions seguides en Nadal) com a mecanisme de pressió sobre Pedro Sánchez, és no conèixer Sánchez. I si és per altres motius, pitjor”, ha indicat el primer secretari dels socialistes catalans.

“Hauria estat més raonable col·locar unes eventuals terceres eleccions al gener, per no interferir en unes dates que són molt importants per a les famílies catalanes i espanyoles”, ha asseverat Iceta, en relació amb les festes nadalenques. 

El primer secretari del PSC ha insistit que és un “fals dilema” sostenir que si el president en funcions, Mariano Rajoy, no aconsegueix la investidura se'n va directament a les terceres eleccions, ja que existeixen “altres alternatives”, que això no obstant només s'hauran d'explorar “si Rajoy fracassa”. 

Si Rajoy no aconsegueix ser investit, segons Iceta, “no s'acaba el món”, ja que no se'n va directament a les terceres eleccions, sinó que encara hi haurà un termini de dos mesos per intentar altres candidatures, amb aspirants d'altres partits o amb un altre del PP “capaç d'obtenir més suports” que l'actual president en funcions.

En qualsevol cas, el líder del PSC ha afirmat que els socialistes no volen ser responsables de la investidura de Rajoy “ni per activa ni per passiva”. 

Sobre el pròxim congrés del PSC, Iceta ha indicat que té la intenció de presentar-se per ser reelegit com a primer secretari fins i tot si també opta al càrrec l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès), Núria Parlón, un dels valors a l'alça dels socialistes catalans.

També ha indicat que el PSC es traslladarà al novembre o desembre a la nova seu que han comprat al barri del Poblenou, una vegada que han venut la seva històrica seu al carrer Nicaragua de Barcelona per eixugar els deutes del partit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona