Política

L'oposició i el regidor d'ICV forcen una moció de censura a Cabrera d'Anoia

L'alcalde, Salustià Monteagudo (PSC), acusa el representant d'ICV de trencar el pacte de mandat

ERC ho atribueix a un “problema intern” del govern

Cabrera d'Anoia podria viure un canvi al capdavant de l'alcaldia el 6 de setembre si prospera la moció de censura que ha presentat l'oposició, formada per ERC i CDC, contra l'alcalde Salustià Monteagudo (PSC), i que té el suport de l'únic regidor d'Iniciativa, que fins ara era a l'equip de govern. D'aquesta manera, el republicà Jaume Gorrea recuperaria l'alcaldia que ja va tenir durant el mandat passat i que va perdre arran dels resultats de les eleccions del 2015.

El malestar és evident dins l'equip de govern municipal, format ara per tres regidors del PSC i un de GVSCA –un partit de veïns independent– i que acusa el regidor d'ICV de fer “xantatge” i de “trencar un pacte de mandat sense cap tipus d'escrúpol”. L'alcalde, Salustià Monteagudo, assegura que aquest regidor, José Fernández Peces, “li va anar a dir si podia apujar-li l'assignació econòmica fins als 1.600 euros, i això no es podia portar a terme en un municipi com Cabrera”, i l'acusa de “falta de dignitat i moralitat”. Monteagudo també acusa ERC d'aprofitar-se de la situació en “accedir al xantatge d'aquest senyor, que té una necessitat econòmica en un aspecte personal”, i creu que han “comprat el vot”. Finalment, l'encara alcalde també assenyala que les hostilitats de l'oposició van començar quan el ple va aprovar treure Cabrera de l'Associació de Municipis per la Independència. “A conseqüència d'això, s'inicien hostilitats i oferiments a regidors del govern”, assegura l'alcalde. Un extrem que neguen des d'ERC. Segons explica Jaume Gorrea: Des del nostre partit no hem mogut ni un dit per fer aquesta moció de censura”, i hi afegeix que “el problema és intern d'ells, ja que després de les eleccions van formar un pacte massa forçat” i que “durant aquest any i mig no s'han entès”. “Quan les coses no es fan de manera natural es crea un mal ambient”, hi afegeix el republicà, que assegura que la sortida de l'AMI no té res a veure amb la moció de censura. Com tampoc han parlat de la retribució dels regidors d'ICV: “Nego rotundament que s'hagi parlat de diners. S'haurà de fer un nou cartipàs i allà ja es veurà.”

Les eleccions municipals del 2015 van dibuixar un panorama complicat a Cabrera, ja que el PSC i ERC van empatar a tres regidors, tot i que els republicans van guanyar les eleccions per 24 vots de diferència en un municipi amb 1.300 habitants. ICV, CDC i el grup de veïns independents van obtenir un regidor cada un, la qual cosa obligava a fer un tripartit per governar. D'aquesta manera, Monteagudo va aconseguir recuperar l'alcaldia amb els vots d'ICV i GVSCA.

LA XIFRA

9
regidors
té el consistori de Cabrera: 3 del PSC, 3 d'ERC, un d'ICV, un de CDC i un d'un partit veïnal.

LA DATA

06.09.16
és el dia
en què es farà el ple per votar la moció de censura que pot portar Jaume Gorrea de nou a l'alcaldia.

LA FRASE

El regidor d'ICV demostra una falta de moralitat i dignitat, i ERC accedeix al seu xantatge
Salustià Monteagudo
alcalde de cabrera


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona