Política

L'objectiu de l'Arboç és la gestió i l'atur

El govern aposta per millorar la gestió, la cohesió social i consolidar les polítiques d'ocupació

L'oposició es queixa de la manca de diàleg del PSC

La recuperació econòmica i la millora de la gestió municipal ha estat un dels objectius del PSC a l'Ajuntament de l'Arboç des que va arribar al govern –primer en minoria i, des del maig passat, amb majoria absoluta–. L'alcalde, Joan Sans, assegura que se sent satisfet d'haver aconseguit tancar el primer any amb un 86% de dèficit. A principi del mandat era del 98%. El seu objectiu, però, és baixar al llarg del pròxim any fins al 75%, “per situar l'Arboç en els paràmetres normals”. De tota manera, Sans recorda que l'Ajuntament ja ha recuperat la capacitat d'inversió i això els ha permès aprovar el projecte de la piscina d'estiu, que ha provocat les crítiques de l'oposició. Tant ERC com la CUP consideren que el poble té necessitats més rellevants. La regidora de Convergència Olga Navarro considera que el problema del govern és que no té un projecte per al municipi. “No podem visualitzar l'Arboç a cinc anys vista”, diu Navarro. Segons ella, falta una aposta clara per la promoció turística del municipi i una bona comunicació, perquè hi augmenti el nombre de visitants. Tant ella com Carles Ribé (ERC) i Carmina Malagarriga (CUP) consideren que un dels problemes greus del govern és l'ús que fa de la majoria absoluta. Els tres grups de l'oposició lamenten la manca de polítiques de participació i acusen el govern de centrar l'acció en la figura de l'alcalde. Malagarriga diu que des de la CUP és “molt difícil” influir-hi i que l'acció institucional és anecdòtica. Per això, el seu objectiu aquest mandat és assentar l'assemblea local i treballar per aconseguir un canvi de mentalitat per “trencar les barreres” i treballar en la defensa del medi ambient, i en polítiques de creació de llocs de treball. Carles Ribé creu que l'Arboç necessita una política més participativa i un govern més obert. Mentrestant, ERC treballa per garantir la renovació i nomenar un nou cap de llista per a les pròximes eleccions.

les claus

El dèficit

Quan el PSC va arribar al govern durant el mandat passat el dèficit municipal era del 154%. En aquest moment és del 86%. L'alcalde se'n sent orgullós i diu que vol arribar al 75%.

Atur

L'alcalde va impulsar fa uns anys una subvenció a les empreses locals que contractin treballadors del municipi que estan a l'atur. En aquest moment el projecte s'ha consolidat i ha generat feina a 36 veïns de l'Arboç.

Fibra òptica

Un dels objectius del govern és aconseguir portar la fibra òptica al municipi per millorar el context econòmic i empresarial.

Can Freixes

Al setembre redactaran la normativa d'ús del local de Can Freixes per millorar el rendiment de l'edifici en benefici dels ciutadans i les entitats.

EL CONSISTORI

Crítiques a la majoria absoluta

El PSC va guanyar les eleccions amb majoria absoluta en les últimes eleccions municipals. Aquesta situació ha provocat les crítiques dels partits de l'oposició, que se senten poc respectats, poc escoltats i lamenten la manca d'incidència en les polítiques municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts+Puigdemont per Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona
guerra a gaza

Detinguts dos palestins a Jerusalem per atropellament

barcelona
unió europea

Brussel·les amenaça de suspendre TikTok Lite a Espanya i França

barcelona

Boadas defensa que la Casa Pastors sigui un centre obert a la ciutadania

girona

Xavier Garcia Albiol, ingressat per una arrítmia

Badalona
regne unit

Sunak anuncia deportacions a Ruanda en deu o dotze setmanes

barcelona