Política

Política

Formació de govern

Junqueras creu que PP i C's actuen “sempre sense escrúpols” contra la voluntat dels catalans

El president d'ERC treu importància a la ubicació dels diputats republicans al Congrès

El vicepresident del govern, Oriol Junqueras, ha afirmat aquest dijous que PP i C's actuen “sempre sense escrúpols” contra la voluntat majoritària dels catalans.

Ho ha dit en una entrevista a TV3 i en referència al model trilingüe per a l'escola catalana que els dos partits volen incloure en l'acord sobre la investidura de Mariano Rajoy. Junqueras ha ironitzat amb el fet que siguin la cinquena i la sisena forces polítiques en les darreres eleccions espanyoles a Catalunya les que pretenguin decidir sobre el model lingüístic de l'escola catalana.

Junqueras ha subratllat les bondats de la immersió lingüística i ha criticat la voluntat d'imposar les seves tesis dels dos partits amb menys suports a Catalunya en les passades eleccions espanyoles.

“No crec que ningú se sorprengui del fet que aquests partits intentin fer-ho tan malament com puguin en contra de la voluntat dels ciutadans de Catalunya i en contra dels alumnes”, ha sentenciat el número 2 de l'executiu català.

Ha recordat que la competència en educació és de la Generalitat i ha subratllat que la immersió lingüística ja és trilingüe perquè permet adquirir els coneixements en llengua catalana, castellana i anglesa.

“Que facin el que vulguin”

Més enllà de les negociacions per a la investidura de Mariano Rajoy, aquest dijous s'ha tancat la nova distribució dels grups parlamentaris a l'hemicicle del Congrés. ERC aspirava a canviar la zona alta de la sala i situar-se en els escons que tradicionalment havia ocupat Democràcia i Llibertat –i abans CiU–, ara sense grup parlamentari propi. La Mesa del Congrés ha decidit que C's i Podem es reparteixin la zona mitja de l'hemicicle i ERC i CDC se situïn a l'anomenat galliner.

“Que fotin el que vulguin”, ha opinat Junqueras en conèixer la notícia. “No notarem la diferència”, ha afegit.

Junqueras ha recordat que els diputats d'ERC han ocupat tradicionalment seients al galliner i, segons ell, han fet una feina “brutal” i la continuaran fent ja sigui “des de tres escons més avall o tres escons més amunt”.

A través de Twitter, el portaveu dels republicans al Congrés, Joan Tardà, també ha valorat la decisió de la Mesa del Congrés: “No ens deixen els escons de CDC. Els volia Podem i se'ls queden perquè tallen més bacallà. Ja s'ho faran. ERC marxem!”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona