Política

LAURA CAMPOS

ALCALDESSA DE MONTCADA I REIXAC

“Treballem perquè les obres comencin el 2017”

“Vam assumir el repte amb il·lusió, compromís i responsabilitat i així seguim”

“Montcada no estarà cohesionada urbanísticament ni socialment fins que no desaparegui la via del tren”

Dona i política
Afirma que les dones han arribat per quedar-se en el món de la política. Ella, que explica que tot i ser alcaldessa continua fent el mateix que feia abans, té clar que es tornarà a presentar a les properes eleccions. Ha viscut des de ben petita la política molt a prop i defensa que és municipalista perquè, diu, no hi ha res més agraït que la política local,

A Montcada i Reixac governa en minoria un tripartit d'esquerres format per ICV-EUiA, ERC i Círculo Montcada que encapçala Laura Campos. L'entrevista es va fer abans del cessament d'Ana Ballesta de les seves responsabilitats a l'equip de govern després de haver estat expulsada de Círculo. Campos ha declinat respondre preguntes sobre el tema però sí que ha volgut puntualitzar: “Aquesta situació no és nova; sí que és cert que estem en minoria i l'Ajuntament continuarà treballant com fins ara amb tots els partits de l'oposició per seguir aprovant cada un dels punts que es portin al ple.”

Pot fer balanç del primer any de govern?
Ha estat un any molt intens en què hem treballat molt per recuperar la bona gestió a l'Ajuntament, per tenir una ciutat més justa, més inclusiva i més cohesionada urbanística i socialment. Hem treballat per revertir les polítiques sociovergents dels darrers anys al nostre municipi.
I del pacte de govern?
Som conscients que en un principi hi havia gent que no apostava per aquest pacte de govern però vam assumir el repte amb il·lusió, responsabilitat i compromís i així seguim. Hi ha una gran atomització de grups municipals, fet que t'obliga a recuperar la política amb majúscules, la de consens i diàleg. Aquest any ens hem consolidat i ens hem fet més forts.
Fa un any deia que volia que els montcadencs recuperessin l'autoestima.
S'està començant a recuperar. Un exemple és la festa major. Molta gent deia que semblava que s'havia recuperat la festa del poble. Durant molts anys s'havia governat d'esquenes a la ciutat, anteposant els interessos personals i partidistes dels de la majoria i s'havia deixat de banda la participació. Ara la realitat ha canviat. La gent no es conforma votant només cada quatre anys sinó que vol continuar tenint veu i vot al llarg del mandat. A la gent se li ha de donar espais de participació.
El cas Mercuri també va esquitxar Montcada. Han girat full?
Pel que fa a l'exalcaldessa sí. Ha tornat els diners de la despesa en advocats i està set anys inhabilitada per a càrrec públic, però hi ha altres regidors que també van formar part d'aquesta peça que no han estat imputats però que continuen a l'oposició. A l'Ajuntament estem treballant en un portal de transparència i hem creat una comissió de transparència i bon govern a més d'un departament de compres i concursos perquè hi hagi més control.
Poc després d'entrar al govern vostè va definir la gestió de l'anterior govern com a nefasta. Ho continua pensant?
Cada vegada estic més convençuda que no van defensar els interessos municipals a temps. Tenim una situació econòmica molt complicada que ens està hipotecant els pressupostos i ens hipotecarà els propers anys. Montcada estava molt deixada en general i estem fent un esforç enorme per minimitzar l'impacte, però fins que no ens traguem de sobre la llosa de les expropiacions –hem de pagar 14 milions– difícilment ho aconseguirem. Tenim molts fronts oberts, com la Valentine, i hi ha moltes urbanitzacions pendents de regularitzar.
El tema estel·lar d'aquest any ha estat la demanda del soterrament de l'R2.
En un any s'ha fet un pas de gegant però no hem d'aixecar el peu de l'accelerador. Tenim l'esborrany d'un conveni que fins ara no havia existit i estem parlant de partides i de calendarització i posant sobre la taula tota una sèrie de temes al voltant del soterrament que no s'havien debatut fins ara. Ens hi deixarem la pell perquè es faci però no volen generar frustracions. Treballem perquè hi hagi soterrament i que les obres comencin el 2017 tal com s'ha compromès la fins fa poc ministra Ana Pastor. Montcada no estarà cohesionada ni urbanística ni socialment fins que no desaparegui la via del tren, l'R2.
Des de l'inici van dir que volien el tancament de la cimentera.
No ho hem amagat mai. Les tres forces polítiques del govern ho portàvem al programa. No volem una fàbrica com Lafarge a uns metres del nucli urbà.
Vostè és una de les noves alcaldesses de l'àrea metropolitana.
Les dones hem vingut per quedar-nos. No pel fet de ser dona vol dir que tinguis una actitud diferent, però sí que és cert que estem més acostumades al consens al diàleg i a fer polítiques diferents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

còrsega

L’Assemblea corsa aprova el projecte de reforma constitucional per a l’autonomia de l’illa

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona