Política

Política

Formació de govern

Arrimadas assegura que les negociacions amb el PP són “molt complicades”

La líder de Ciutadans al Parlament creu que els populars han d'entendre que ja no tenen la majoria absoluta

Insisteix que el seu partit està negociant un acord d'investidura i no de govern

La líder de Ciutadans a al Parlament, Inés Arrimadas, ha assegurat que l'acord amb el PP per a la investidura del candidat popular, Mariano Rajoy, encara no està tancat, tot i que el termini fixat per la formació taronja per arribar a un pacte acaba aquesta nit.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Arrimadas ha reconegut que les negociacions són “molt complicades” perquè “no només es tracta d'aconseguir un pacte anticorrupció”, però s'ha mostrat convençuda que hi haurà acord si el PP assumeix les seves propostes.

La dirigent de C's a Catalunya ha subratllat que perquè la seva formació canviï de l'abstenció al sí a Rajoy, el PP s'ha de comprometre a fer reformes en termes econòmics, socials i de l'administració pública.

“Si el PP es compromet a modificar el règim d'autònoms, a millorar la vida dels autònoms, de les pimes, de l'educació i de la sanitat i a assumir les reformes anticorrupció, llavors sí que pot haver-hi acord. Si no, no n'hi haurà”, ha explicat.

“Hem de fer entendre al PP que ja no tenen majoria absoluta i que han d'assumir moltes reformes i canvis”, ha afegit.

Arrimadas ha puntualitzat que el seu partit està negociant un acord d'investidura i no de govern, ja que no volen ser en un executiu on siguin Mariano Rajoy i Jorge Fernández Díaz.

Preguntada sobre el fet que C's pacti amb un partit que té diversos dels seus membres investigats per casos de corrupció, ha defensat que la seva formació està tenint un paper “responsable i realista”. “Si no pactéssim amb partits que hagin tingut casos de corrupció no es podria formar govern”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia