Política

catalunya

renovació al psc

Parlon jugarà la carta de la renovació per liderar el PSC

L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet dina avui amb el primer secretari i també candidat, Miquel Iceta

La dirigent avança que tindrà un paper “protagonista i cabdal” en el congrés

El PSC afronta un congrés al novembre que ha de ser “d'unitat, cohesió i també d'integració i revulsiu per al socialisme català”. És en aquest context que l'actual alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, assegura que tindrà un paper “cabdal i protagonista”, tal com ella mateixa va assenyalar ahir en la diada castellera de Sant Fèlix, celebrada a Vilafranca del Penedès.

Perquè això sigui possible, i com a primer pas, l'alcaldessa haurà d'anunciar els pròxims dies la seva candidatura a les primàries que el partit farà el 15 d'octubre. Però Parlon es va mostrar prudent a l'hora de confirmar-ho i es va limitar a avançar que ho acabarà de decidir els pròxims dies. Tanmateix, segons fonts del seu entorn més pròxim citades per l'agència Efe, l'alcaldessa ha mantingut una intensa agenda de trobades amb diferents sectors del partit per tot el territori, la qual cosa li ha permès recollir prou suport per intentar agafar les regnes del partit.

Parlon dina avui amb el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, a qui exposarà els seus plans. Serà la segona vegada que Iceta i Parlon tractin el lideratge del PSC. El primer cop va ser durant el mandat de Pere Navarro, quan aquest va perdre la confiança de la resta de dirigents i es va veure forçat a presentar la dimissió. Iceta va agafar la direcció del que havia de ser un període de transició per al socialisme català, després que Parlon renunciés al comandament. Ara, però, són molts els dirigents del PSC que veuen amb bons ulls la renovació de la cúpula del partit amb la figura de l'alcaldessa, que, a més, consideren que seria una bona rival de la també alcaldessa Ada Colau. Les mateixes fonts assenyalen que el paper d'Iceta ha estat decisiu en aquesta última època i alguns dirigents territorials indicaven un possible acord entre els dos candidats que es visualitzés amb un tàndem.

Un cop acabi el procés de primàries el 15 d'octubre amb la proclamació del nou primer secretari, la segona cita del socialisme català serà el congrés fixat per als dies 4, 5 i 6 de novembre. Les ponències també hauran de concretar el full de ruta, que ben segur que estarà centrat en la reforma federal de l'Estat espanyol. Amb tot, la polèmica estarà centrada en la incorporació o no d'un pla B en cas que falli la reforma constitucional, el referèndum a l'estil “canadenc” que defensa l'actual primer secretari.

LA FRASE

El congrés ha de ser un revulsiu per al socialisme català i jo hi tindré un paper cabdal i protagonista
Núria Parlon
alcaldessa de santa coloma

Del Baix Llobregat a Girona

Parlon arribaria reforçada al procés de primàries gràcies als suports que ha anat recollint de destacats membres de la important federació del Baix Llobregat i també del Maresme, Girona i Vallès Occidental, així com de l'ala més jove del PSC. Entre aquests noms figuren els dels alcaldes de Terrassa, Jordi Ballart; Parets, Sergi Mingote; Sant Joan Despí, Antoni Poveda, i Palafrugell, Juli Fernández. Entre els suports també tenen un pes important els que ha rebut dels diputats al Congrés Francesc Vallès i Àlex Sáez i la parlamentària a la cambra catalana Alícia Romero. Igual que Iceta, Parlon també té bona relació amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, que la va incorporar al seu consell de savis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA
estat espanyol

Brussel·les expedienta Espanya per no garantir la presumpció d’innocència

barcelona
iran

L’Iran condemna a mort un raper per donar suport a les protestes de Mahsa Amini

barcelona
Política

Mor Andreu José Mestres, el batlle més longeu de Collbató (1983-1995)

política

La CUP proposa un pla de xoc a l’escola per fer front al retrocés del català

salt
rússia

Detenen el viceministre de Defensa acusat d’haver acceptat un suborn

barcelona
política

El govern nega que amagués l’acord per actualitzar les condicions de Hard Rock

barcelona