Política

Política

Segon debat d'investidura

Rivera defensa l'acord d'investidura amb el PP però avisa que “pot durar molt poc” si no compleixen

El líder de Ciutadans justifica que han triat l'opció “menys dolenta” per no “bloquejar” la situació política i evitar unes terceres eleccions

Demana al PSOE que no bloquegi la formació del govern i utilitzi els seus escons per legislar

El president de Ciutadans (C's), Albert Rivera, ha defensat aquest dimecres l'acord entre la seva formació i el PP per a la investidura de Mariano Rajoy.

“Abans de bloquejar Espanya o forçar terceres eleccions, (...) si haig d'escollir prefereixo la llista més votada amb exigències i condicions del partit de centre”, ha argumentat en la seva intervenció a la segona jornada del debat d'investidura al Congrés dels Diputats.

Rivera ha justificat així escollir ara l'opció “menys dolenta”. “Qui aspira ser president no pot ser obstacle sinó catalitzador”, ha afirmat.

Ara bé, ha advertit que l'acord és a mans de Mariano Rajoy: “Si vostès compleixen les exigències de C's per la investidura pot ser un gran acord; si no les compleixen, pot durar molt poc”. En aquest sentit ha animat el candidat popular a aprendre a governar en minoria i s'ha compromès a fer oposició “responsable”.

Al mateix temps, ha convidat el PSOE a reflexionar sobre “la importància” dels seus escons per controlar l'executiu: “utilitzem-los no per bloquejar sinó per legislar”. “Demano a Sánchez que negociï; que faci un reflexió sobre quins acords es poden fer”, ha dit.

Rajoy a Rivera: “Crec que no ens portarem bé”

El president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, ha valorat positivament l'acord d'investidura entre el PP i C's i ha pronosticat una bona relació entre les dues formacions.

“Crec que ens portarem bé senyor Rivera perquè no ens queda més remei”, ha assegurat el popular “I sempre és bo anar fent amics de tant en tant”, ha afegit amb sornegueria.

El popular ha coincidit amb Rivera que la societat espanyola els ha dit que han de fer canvis, però ha matisat que el missatge també és el de “no canviar-ho tot”.

Rajoy, que ha utilitzat en el seu torn de rèplica a Rivera un to molt més conciliador que amb altres candidats, però ha retret a Rivera que quan van pactar amb els socialistes després de les eleccions de desembre no van comptar amb el PP. “Mai se'm va convocar per demanar-me el vot, una abstenció ni per negociar una sola mesura de govern”, ha lamentat.

Això no obstant, ha reiterat la seva disposició a dialogar no només amb els socialistes sinó amb “tots aquells que creuen en la Constitució i en Europa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

País Basc

El candidat del PNB rep un atac amb esprai pebre en sortir d’un míting

barcelona
estats units

El jutge adverteix que no permetrà a Trump intimidar els jurats

barcelona
política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE preparen noves sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts