Política

Bono afirma que el PSOE es destruirà abans que donar suport a la secessió de Catalunya

L’expresident del Congrés defensa el diàleg amb ERC però remarca que no es pot pretendre que els socialistes donin “l’ok” a un referèndum d’autodeterminació

L’expresident del Congrés José Bono ha advertit que el PSOE es destruirà abans que donar suport a la independència de Catalunya i, encara que ha defensat el diàleg amb ERC, ha remarcat que no es pot pretendre que els socialistes donin “l’ok” a un referèndum d’autodeterminació.

Bono s’ha mostrat convençut en una entrevista a TVE que hi haurà acord per a la investidura del líder socialista, Pedro Sánchez, però ha remarcat que ERC no pot creure que el PSOE doni suport a les seves pretensions secessionistes a canvi de facilitar-los l’abstenció.

“Això mai, el PSOE es destruirà abans que donar suport a la secessió de Catalunya en contra de la llei”, ha advertit l’expresident del Congrés, per qui cal situar en aquest punt “la línia vermella” en les converses amb ERC.

Bono ha alertat que unes terceres eleccions serien “desastroses” i ha apuntat com a impossible un acord amb el PP i Cs i ha confiant en la coalició de govern del PSOE amb Podem, un cop que Pablo Iglesias ha “modulat” el seu discurs i l’únic que li queda dels seus origens polítics és “la cueta”.

A més, ha advertit que la falta d’estabilitat no afavoreix ni el sistema democràtic ni el benestar dels ciutadans i ha desitjat que la nova legislatura que comença aquest dimarts amb la constitució de les Corts sigui duradora.

Preguntat per la formació de la Mesa del Congrés, Bono ha dit que comprèn i fins i tot aplaudeix que s’intenti deixar “l’extrema dreta” fora de l’organisme de govern de la cambra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia