Política

Bosch acusa Madrid de “prejutjar” que les delegacions a l’exterior van en contra dels interessos de l’Estat

“No anem en contra de ningú i no fem res que no estiguin fent altres administracions”, assegura el conseller

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals, i Transparència, Alfred Bosch, ha acusat el govern espanyol de “prejutjar” que les delegacions catalanes a l’exterior van en contra dels interessos de l’Estat. “No anem en contra de ningú i no fem res que no estiguin fent altres administracions”, ha assegurat Bosch en una trobada amb altres departaments del govern aquest dilluns al migdia. El conseller ha parlat d’“un dels atacs més greus a l’autogovern des de l’aplicació de l’article 155” per referir-se a la suspensió cautelar de l’obertura de tres noves delegacions a l’Argentina, Mèxic i Tunísia, dictaminada la setmana passada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) després d’un recurs presentat pel Ministeri d’Afers Exteriors dirigit per Josep Borrell.

Bosch ha presidit la trobada amb representants de tots els departaments de la Generalitat per fer balanç anual de l’acció exterior del Govern, que se celebra pocs dies després de la decisió del TSJC. El conseller ha agraït als seus companys la feina que fan la resta de departaments per internacionalitzar la imatge de Catalunya i s’ha compromès a “seguir treballant” per maximitzar la projecció del país en àmbits com l’empresarial, l’universitari, la cultura, l’esport o les noves tecnologies.

El conseller ha reiterat que la tasca que duu a terme el seu departament per promoure la internacionalització de Catalunya és “legal, legítima, i una obligació”. “Ens poden posar tantes traves com vulguin, però nosaltres seguirem treballant i no podran evitar que el govern català compleixi amb el seu deure”, ha assegurat. Bosch també ha acusat l’estat espanyol de dur a terme “una croada contra la llibertat de pensament” per les reiterades accions en contra de l’acció exterior del govern català.

Bosch ha assegurat que la suspensió cautelar de les delegacions —així com la suspensió cautelar del pla d’acció exterior per part del Tribunal Constitucional— no farà que el seu departament canviï els seus objectius: “Haurem de treballar més, haurem de ser més audaços i intel·ligents, viatjar més, però seguirem fent la nostra feina amb o sense l’ajuda del govern espanyol”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia