Política

Sánchez admet que la investidura es pot endarrerir fins al gener

El president espanyol en funcions apel·la a la “responsabilitat” de “totes les forces polítiques” per desbloquejar la formació del govern

El líder socialista descarta del tot una nova repetició d’eleccions

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha apel·lat a la “responsabilitat” del “conjunt dels actors polítics” per “sobre de sigles” per desbloquejar la seva investidura, que no ha descartat que s’endarrereixi fins al gener.

En roda de premsa aquest dilluns a la 25a Cimera del Clima de l’ONU que ha donat el tret de sortida a Madrid i acompanyat del secretari general de les Nacions Unides, Antonio Guterres, Sánchez ha demanat “responsabilitat i generositat” a les altres forces polítiques perquè “Espanya necessita un govern ja”.

El cap de l’executiu en funcions ha estat contundent en afirmar que “no hi haurà terceres eleccions”. En canvi, no ha descartat que la investidura s’acabi celebrant després de les festes de Nadal. “No sé si ha de ser el 12 de desembre, el 20 de desembre o el 8 de gener. No ho sé”, ha admès.

Sánchez ha defensat que, “més enllà de les dates i de les negociacions”, és “important” que totes les forces polítiques “assumeixin la seva responsabilitat” i permetin “deixar enrere el bloqueig” per poder fer front a reptes “urgents”, com l’emergència climàtica. I segons ell, el resultat del 10-N demostra que els electors “volen que governi el PSOE amb un govern en minoria” amb Unides Podem i ha remarcat que no hi ha alternativa possible a un govern liderat pels socialistes.

Preguntat sobre les negociacions per a la investidura, el líder socialista ha insistit que el desbloqueig polític a l’Estat és responsabilitat “de totes les forces parlamentàries”. Ha afegit que “ningú està demanant a cap partit que renunciï a ser alternativa”, en una clara referència al PP.

El líder del PSOE ha remarcat que el plantejament de buscar el suport no només de partits d’esquerres sinó de “forces socialconservadores” com el PNB o el PRC ha estat “positiu” per permetre “construir una majoria parlamentària que permeti fer caminar la legislatura i comptar amb una estabilitat parlamentària suficientment raonable” per posar en marxa l’agenda política.

En aquest sentit, ha afirmat que ja estan “molt a prop” d’aconseguir els 176 escons necessaris per a una investidura amb majoria absoluta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona