Política

Aixequen la prohibició d’assistir a manifestacions a tres detinguts per les protestes de la sentència

L’Audiència de Barcelona “no comparteix la relativització del valor del dret fonamental continguda en les resolucions” dels jutjats d’instrucció

El CGPJ arxiva un expedient disciplinari contra Santi Vidal per unes declaracions a un mitjà de comunicació

L’Audiència de Barcelona ha fet públiques aquest dimarts dues interlocutòries en relació amb unes mesures cautelars contra tres detinguts per les protestes de la sentència de l’1-O.

L’Audiència ha decidit aixecar les prohibicions que havien dictat els jutjats d’instrucció números 26 i 32 contra els tres detinguts i que, de manera cautelar, els prohibia assistir a manifestacions i protestes.

L’Audiència ha justificat la seva resolució perquè ‘la sala no comparteix la relativització del valor del dret fonamental continguda en les resolucions’.

D’altra banda, la comissió disciplinària del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha arxivat un expedient disciplinari contra el jutge Santi Vidal per unes declaracions que va fer el 13 de març a un mitjà de comunicació.

El CGPJ ha rebutjat sancionar-lo perquè quan va fer les declaracions no estava en servei actiu a la carrera judicial, ja que encara no s’hi havia reincorporat després de complir els tres anys de suspensió que li van imposar el 2015.

Vidal va dir a Rac1 que el magistrat d’instrucció 13 de Barcelona que va instruir la causa contra ell i diversos membres de la Generalitat pel referèndum independentista, Juan Antonio Ramírez Sunyer, mort feia uns mesos, va tirar endavant el procediment judicial “fent tot allò necessari, fos legal o no, sabent que ell no hauria de pagar cap preu perquè sàvia que el pronòstic de la seva malaltia era molt greu i moriria”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia