Política

Sessió de control sobre l’actualitat política al ple d’aquest dimecres

La sessió d’aquest matí inclou interpel·lacions als consellers i el debat i votació d’una proposta de resolució contra l’estigma del VIH

El ple del Parlament comença aquest dimecres a les 10h amb les preguntes al Govern i al president de la Generalitat, Quim Torra, i inclourà també el debat i la votació per validar o derogar el Decret llei 16/2019, del 26 de novembre, de mesures urgents per a l’emergència climàtica i l’impuls de les energies renovables; la proposta de creació d’una comissió de seguiment de l’emergència climàtica, presentada per tots els grups i subgrups; nou interpel·lacions; set mocions, i la designació d’un membre de la Junta de Govern del Memorial Democràtic.

Com és habitual, la sessió de control començarà amb les preguntes als consellers, i tot seguit continuarà amb les que els caps de fila o portaveus del grups de Cs, JxCat, ERC, el PSC-Units i CatECP i del subgrup del PPC formulin al president de la Generalitat sobre l’actualitat política.

Els consellers respondran preguntes sobre la sanitat, l’acció exterior de la Generalitat, la contractació administrativa (Cs), les actuacions en matèria d’ocupació pública destinades a la integració laboral de les persones amb discapacitat, l’estratègia de dinamització territorial “País viu” (JxCat), el pagament dels ajuts de la política agrícola comuna, les malalties minoritàries (ERC), la cimera del clima a Catalunya (PSC-Units) i el projecte del Hard Rock a Vila-seca i Salou, en aquest cas dues (CatECP i CUP).

Interpel·lacions

En acabar la sessió de control, el Ple farà les primeres interpel·lacions als consellers. La resta se substanciaran entre dimecres a la tarda i dijous al matí. Les nou interpel·lacions incloses a l’ordre del dia són sobre la situació del sistema de salut (PSC-Units), les polítiques de prevenció de les ludopaties (CatECP), l’atur (PSC-Units), l’habitatge (Cs), la banalització de la violència a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (Cs), la rellevància de la cultura en la societat catalana (JxCat), la digitalització del teixit productiu (JxCat), el desplegament de l’acció exterior i les relacions internacionals (ERC) i els sacrificis dels catalans com a conseqüència de l’acció de govern (PPC).

Contra l’estigma del VIH

Aquest dimecres al matí el ple també debatrà i votarà una proposta de resolució presentada per tots els grups i subgrups amb què la cambra s’adhereix a l’Endecàleg, un document presentat per diversos departaments de la Generalitat, entitats i agents socials que ha de servir de base per al futur pacte social contra l’estigma i la discriminació de les persones amb VIH, que és un mandat de la Resolució 572/X, aprovada el 2014 pel mateix Parlament.

El text també expressa el compromís de la cambra de treballar activament per a l’aprovació, la implementació i el seguiment del pacte social, i insta el Govern a posar en pràctica les actuacions previstes en el calendari establert per, entre altres qüestions, erradicar la discriminació en l’àmbit sanitari o laboral de les persones amb VIH i fomentar-ne la visibilitat i l’empoderament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona
Estat espanyol

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona