Política

El secretari de la sala civil i penal del TSJC, testimoni clau de Trapero

El lletrat de l’administració de justícia de la Sala Civil i Penal del TSJC Joaquim Martínez Sánchez és el testimoni sorpresa que la defensa del major dels Mossos d’Esquadra Josep Lluís Trapero ha demanat per al judici a l’Audiencia Nacional, on la fiscalia li demana 11 anys de presó per rebel·lió.

El testimoni de Martínez, amb un càrrec que abans es coneixia com a secretari judicial, és clau, ja que com a màxima autoritat de la sala civil i penal del TSJC és responsable de gestionar i executar les resolucions dels magistrats. En el judici al Suprem, el major Trapero va declarar, com a testimoni, que el 27 de setembre del 2017, quan la magistrada Mercedes Armas li va donar la resolució d’aturar l’1-O, ell li va dir que no quedava clar que la responsabilitat era compartida entre els tres cossos policials, i que ella va estripar la interlocutòria i la va fer repetir. En aquest cas i d’altres, Martínez pot fer llum vers les versions contradictòries que en el judici als independentistes catalans va donar el coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos, nomenat per la fiscalia i després per Armas, com a coordinador dels tres cossos policials per avortar el referèndum.

En el judici, que se celebrarà del 20 de gener al 19 de març, i en què també es jutjarà l’exdirector dels Mossos Pere Soler, l’exsecretari general Cèsar Puig i l’intendent Teresa Laplana, es van admetre 104 testimonis. En el cas de Martínez (el 86), la defensa del major, exercida per la penalista Olga Tubau, ha mantingut amb total discreció la seva acceptació, que ara transcendeix, en fer-se públic amb el calendari de la vista. Trapero també té com a testimoni l’exconsellera d’Interior Montserrat Tura (PSC).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia