Política

L’independentisme creixeria al Parlament, mentre Cs s’enfonsaria, segons el CEO

El Centre d’Estudis d’Opinió publica la projecció de vots si es fessin eleccions a Catalunya, en què guanyaria ERC, seguit de JxCat i PSC

Els partits independentistes aconseguirien una àmplia majoria, d’entre 76 i 80 diputats

ERC guanyaria les eleccions al Parlament amb 38-39 escons seguit de JxCat, que n’obtindria entre 29 o 31. Per la seva banda, la CUP milloraria resultats respecte a les darreres eleccions al Parlament amb 9-10 diputats (ara en tenen 4). Així doncs, el baròmetre del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) amplia la majoria independentista en 76-80 escons, per sobre dels 70 diputats que sumen ara les tres formacions independentistes.

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) guanyaria les eleccions al Parlament en obtenir entre 38 i 39 escons, seguida per JxCat i el PSC, mentre que Cs cauria de la primera a la quarta posició. Els comuns millorarien els 8 actuals fins a 11-13, mentre que el PPC es mantindria amb 4-5 diputats. Per la seva banda, Vox podria entrar al Parlament amb una forquilla d’entre 0 i 2 escons, en funció de si superessin o no el 3% dels vots necessaris per obtenir representació.

El sondeig s’ha realitzat a partir d’enquestes presencials domiciliàries a 1.500 persones majors d’edat, realitzades entre el 14 de novembre i el 5 de desembre.

La segona plaça al Parlament, per darrere dels republicans, l’obtindria Junts per Catalunya, en aconseguir entre 29 i 31 escons, mentre que el PSC pujaria dels seus 17 diputats actuals a entre 24-25 representants i Cs baixaria de la primera posició aconseguida en els últims comicis al quart lloc, passant dels 26 a entre 14 i 16 escons.

Pel que fa a les eleccions al Congrés dels Diputats, ERC revalidaria la seva victòria, en aconseguir 14 escons, seguida del PSC amb 11 i de Junts per Catalunya amb 8



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia