Política

Calvo defensa que l’acord per l’abstenció d’ERC implica “poder governar” i “arribar a acords en pressupostos”

La vicepresidenta resta importància a les paraules de Montse Bassa i diu que als republicans els importa “un rave” la governabilitat d’Espanya com a Vox, Cs i PP

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha assegurat aquest dimecres que des del PSOE han traslladat a ERC durant tota la negociació que arribar a un acord per l’abstenció dels republicans en la investidura de Pedro Sánchez “implica poder governar” i “arribar a acords en pressupostos”. En una entrevista a TVE, Calvo ha dit que per als anteriors comptes ja hi havia una entesa amb ERC però que “es van quedar damunt la taula” perquè els d’Oriol Junqueras volien sotmetre’ls a un debat que era “inacceptable” i llavors es va anar a eleccions. D’altra banda, després que la diputada d’ERC Montse Bassa digués dimarts al Congrés que li importa “un rave” la governabilitat d’Espanya, Calvo ha dit que és “el mateix rave que li importa a Vox, Ciutadans i PP”. “Res nou”, ha reblat la vicepresidenta en funcions, que afirma que aquest posicionament “no és cap novetat”, donat que ERC és independentista.

Sobre la convocatòria de la comissió bilateral, Calvo ha defensat que està a l’Estatut de Catalunya: “Comprenc que les dretes han decidit no entendre-ho, però els socialistes estem obstinats en què s’entengui com ho diu la Constitució”. “Ens asseurem els dos governs per a parlar políticament d’una situació que a Catalunya ja és insostenible”, ha afegit Calvo, que ha apel·lat a la “valentia” i “sinceritat” per part de totes les forces polítiques.

Calvo, que ha augurat una legislatura llarga, ha demanat no dubtar que hi haurà “un sol govern” amb PSOE i Unides Podem i ha dit els de Pablo Iglesias han donat “mostres clares” que el seu objectiu d’estar al govern serà prioritzar l’agenda social. També ha defensat el “dret” de Sánchez de pensar durant més dies les cares que vol al seu consell de ministres.

Calvo ha afirmat que l’executiu de Sánchez, que ara parla de desjudicialització de la política, “actuarà” en cas que la Generalitat “traspassi els límits de la Constitució” i s’ha referit a la diferència que hi haurà respecte el mandat de Mariano Rajoy on es portava “gairebé tot el que decidien els governs autonòmics” davant la justícia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona
orient mitjà

Von der Leyen demana a Israel i l’Iran que frenin l’escalada

barcelona
índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid