Política

El primer Consell de Ministres del nou govern espanyol aprova augmentar un 0,9% les pensions

Sánchez afirma que l’executiu compleix un “compromís”

El primer Consell de Ministres del nou govern ha aprovat l’augment del 0,9% de les pensions. És la primera mesura que tira endavant el nou executiu de coalició i tindrà efectes retroactius des d’aquest mateix mes de gener. La mesura, que s’ha aprovat en forma de decret llei, ja estava prevista per l’anterior govern del PSOE però van decidir posposar-la fins que hi hagués el nou. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ho ha anunciat després de la reunió on ha assegurat que era un “compromís” amb els 10 milions de pensionistes que se’n beneficiaran i que forma part de l’acord de “govern progressista” entre el PSOE i Unides Podem.

Un increment de la pensions. Aquesta és la primera mesura anunciada pel president del govern espanyol Pedro Sánchez després del primer Consell de Ministres de la nova legislatura. Les pensions augmentaran un 0,9%, amb efectes retroactius des d’aquest gener, i el president ha explicat que la mesura s’ha aprovat a través d’un decret llei que revaloritza les pensions i “garanteix” el poder executiu dels jubilats del país.

Sánchez també ha dit que l’actuació “corregeix” el 0,25% que fins ara s’aplicava i que “va suposar la pèrdua de poder adquisitiu dels pensionistes durant cinc anys”. “El nostre compromís és el de garantir la sostenibilitat del futur sistema de pensions i estendrem la mà a totes les forces per treballar en mesures justes i equilibrades per als nostres jubilats”, ha remarcat. En aquest sentit, ha avançat que en els propers dies anunciaran només mesures amb l’objectiu que “les paraules deixin lloc als fets”.

La mesura la va anunciar l’anterior ministra portaveu –ara titular d’Educació- Isabel Celaá a finals de desembre. Aleshores, Celáá va recordar que els pensionistes estaven recuperant poder adquisitiu gràcies a la pujada de l’1,6% – pactada per Rajoy i el PNB- però que preveien fer un pas més en aquest sentit.

El mateix desembre, el govern espanyol en funcions va aprovar un decret que recollia les mesures tributàries, cadastrals i de la Seguretat Social, entre les quals hi havia la suspensió de l’índex de revalorització de les pensions, que limitava la pujada a un 0,25%, per tirar endavant la nova mesura amb el nou executiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

dinamarca

Dinamarca anuncia el tancament de la seva ambaixada a l’Iraq

barcelona
Guerra a Ucraïna

Zelenski signa la nova llei de mobilització

Barcelona
guerra a gaza

Israel ataca el centre de Gaza amb el sistema hospitalari a la vora del col·lapse

barcelona
estats units

El Suprem examina un cas que pot eximir als assaltants del Capitoli i Trump

barcelona
política

Fiscalia del T. de Comptes desatén l’amnistia i reclama l’1-O als governs de Mas i Puigdemont

barcelona
Unió europea

Un polèmic fitxatge de Von der Leyen renuncia a ocupar el càrrec

barcelona
política

El Govern aprova el Projecte de llei de l’Estatut dels Municipis Rurals

BARCELONA

La Diputació de Girona reformula els premis Projecta’t

girona
Política

ERC, Junts, CUP i comuns registren al Parlament una declaració de suport als encausats de Tsunami

barcelona