Política

Khamenei crida a la unitat islàmica davant els EUA i a no confiar en Europa

Khamenei ha parlat davant milers de persones en la pregària del divendres a Teheran, per primer cop en vuit anys

Ho ha fet enmig de l’escalada de tensió amb Washington

El líder suprem de l’Iran, Ali Khamenei, ha fet una crida a “la unitat i la cooperació” dels països islàmics davant els EUA i al poble iranià a no rendir-se n confiar en Europa.

Khamenei ha parlat davant milers de persones en la pregària del divendres a Teheran, per primer cop en vuit anys i coincidint amb un moment d’escalda de tensió amb EUA i Europa.

“El camí per salvar-se és no tenir por de l’enemic”, ha afirmat el líder suprem, que ha denunciat que els EUA ha tractat de “crear discòrdia” i “controlar els països de la regió i les seves riqueses”.

Dirigint-se als veïns àrabs, ha assegurat que és una “gran mentida” que Iran provoqui guerres en altres països islàmics i els ha instat a tenir “autoconfiança”.

“El càstig més important [per als EUA] serà la seva sortida de la regió”, ha afirmat Khamenei referint-se a les tropes nord-americanes i a l’objectiu declarat per Iran després de l’assassinat del general Qasem Soleimani el 3 de gener.

L’assassinat de Soleimani en un bombardeig nord-americà a Bagdad va provocar una greu crisi entre Teheran i Washington i va portar la Guàrdia Revolucionària iraniana a atacar amb míssils dies després una base militar a l’Iraq amb presència de els tropes nord-americanes.

Un atac amb míssils que va causar també la caiguda de l’avió ucraïnès, amb 176 persones a bord. Khamenei ha demanat que “la tragèdia amarga de l’avió abatut no enfosqueixi el sacrifici” de Soleimani.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia