Política

El nou enllumenat del Llac del Cigne i el porta a porta centren la despesa a Caldes

L’Ajuntament aprova el pressupost del 2020 (9,2 milions) i enllestirà el canvi en la recollida l’últim trimestre

Demanarà un crèdit de 453.000 euros

L’Ajuntament de Caldes de Malavella destinarà bona part de la despesa d’aquest any al nou enllumenat de la urbanització del Llac del Cigne i al canvi en el model de recollida d’escombraries, amb la introducció del porta a porta. Els comptes (9.231.801,90 euros) van ser aprovats per l’equip de govern –sis de JxCat i un del PSC–, quatre abstencions (dues de Som Caldes i dues d’ERC) i dos vots en contra (un de Ciutadans i un d’En Comú Podem).

El porta a porta hauria de començar a funcionar l’últim trimestre d’any. La regidora d’Hisenda, Àngela Frigolé, assenyala que hi destinaran 300.000 euros: 100.000 per a les zones d’emergència en què cal accedir amb una clau i 200.000 per als cubells i la maquinària. El porta a porta s’aplicarà al principi al nucli urbà, a Can Solà, al Tourist Club i a Malavella Park.

A l’enllumenat del Llac del Cigne, que passarà a ser amb làmpades led, s’hi destinaran 335.000 euros. L’Ajuntament n’hi aporta 83.000 i, la resta (251.250), l’aportaran els veïns amb contribucions especials. Altres inversions previstes són per a un magatzem (30.000 euros) i per als comptes participatius (40.000 euros). L’Ajuntament demanarà un crèdit de 453.000 euros per fer front a la inversió.

La regidora d’Hisenda assenyala que el consistori preveu reduir l’endeutament municipal de l’actual 47% a un 38%. El dia de l’aprovació dels comptes, el 18 de desembre, l’equip de govern va desestimar les al·legacions a les ordenances fetes per En Comú Podem. “No són prou consistents”, va afirmar el batlle, Salvador Balliu. En la mateixa sessió, es van aprovar de manera definitiva.

L’Ajuntament incorporarà una persona per fer de tècnic d’administració general (TAG), i la policia tindrà un nou caporal. És un dels motius pels quals la partida de personal s’amplia en 179.216 euros respecte del 2019.

LA XIFRA

335.000
euros
d’inversió per canviar l’enllumenat públic de la urbanització del Llac del Cigne. Els veïns en paguen 251.250.

L’adjudicació de l’institut, pas previ de l’inici

La Generalitat de Catalunya ha adjudicat, finalment, les obres de construcció del nou institut de Caldes de Malavella. El centre, ara en barracons, serà a tocar de l’edifici de l’escola de la Benaula, que es va estrenar el 2015. La regidora d’Hisenda i d’Educació, Àngela Frigolé, confia que les obres podrien començar d’aquí a un mes. L’Ajuntament paga mig milió d’euros (d’un total de gairebé 3).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia