Política

Calvet rebutja que s’inhabiliti Torra “per la porta del darrere” i demana a la CUP que també “planti cara”

El conseller alerta que la pèrdua de l’acta és “irreversible” i creu que el Suprem hauria d’avaluar el fons de la qüestió

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha rebutjat que s’inhabiliti el president de la Generalitat, Quim Torra, “per la porta del darrere” i ha demanat a la CUP que també “planti cara”.

En declaracions a El Matí de Catalunya Ràdio, Calvet ha insistit que la Junta Electoral Central (JEC) és un “òrgan administratiu” i ha considerat que el Tribunal Suprem (TS) hauria d’entrar ja a avaluar el fons de la qüestió perquè la pèrdua de la condició de diputat és “irreversible”.

A més, ha demanat a la CUP que “planti cara i amb l’Estatut i el reglament del Parlament no accepti que la Junta Electoral pugui inhabilitar” Torra. El contrari ha assegurat que és “acomodar-se la marc mental” de la JEC.

Calvet ha considerat “una molt mala notícia per a la democràcia” la decisió del TS de rebutjar les mesures cautelars i no haver suspès l’acord d ela JEC de treure a Torra l’acta de diputat.

En aquest sentit, ha afegit que els hagués agradat que el TS hagués estimat tant les mesures cautelars com les cautelaríssimes i, en tot cas, creu que el que hauria de fer ara és resoldre el recurs contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Mentre això no passa ha defensat que amb l’ordenament jurídic de Catalunya, en concret amb l’Estatut i el Reglament del Parlament, “no es pot inhabilitar el diputat i president Torra”.

En aquesta línia, ha assegurat que la decisió de l’alt tribunal d’aquest dijous no canvia res i que tant al Parlament com al Govern s’han compromès “amb solemnitat” en la defensa de Torra.

Per això, i com també ha fet la portaveu del Govern, Meritxell Budó , Calvet ha afirmat que “només amb sentència ferma” s’entraria en el supòsit d’inhabilitat però ha alertat que això “no ha arribat”. “No pot ser que mentrestant per la porta del darrera s’inhabiliti el president”, ha insistit.

D’altra banda, Calvet ha lamentat la valoració de la CUP, que aquest dijous ha afirmat que la inhabilitació de Torra “culmina inevitablement” la legislatura i ha demanat acabar-la “amb dignitat”.

“Això és acomodar-se al marc mental dels que ens volen exiliats i empresonats”, ha etzibat. Per això, ha reclamat a la CUP que es posicioni al costat del Govern i “planti cara”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona