Política

Els comuns insisteixen que Torra pot seguir com a president de la Generalitat encara que perdi l’escó de diputat

El portaveu Joan Mena emplaça JxCat i ERC a no caure en el “parany” que els fa la dreta amb la “judicialització de la política”

El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha defensat aquest dilluns que el president de la Generalitat, Quim Torra, continuï en el càrrec tot i que el Parlament li retiri l’escó. En roda de premsa després que el secretari general de la cambra hagi donat l’ordre per retirar l’acta de diputat a Torra, Mena ha defensat que siguin els lletrats i el propi secretari general qui decideixi la mesura a prendre després de la resolució del Tribunal Suprem (TS). Els comuns han avisat que les decisions del TS i de la Junta Electoral Central (JEC) formen part de la “guerra jurídica” de PP i Cs que volen guanyar a la justícia “allò que no han guanyat a les urnes”. Per això, ha alertat JxCat i ERC i els ha demanat que no caiguin en el “parany” que els fa la dreta espanyola “judicialitzant la política”.

Així, ha reclamat que els partits independentistes no donin arguments per una nova “judicialització de la política” i que s’aprofiti la “oportunitat” que suposa l’existència d’un govern espanyol que vol dialogar i afrontar la situació de Catalunya des de la política.

Durant la roda de premsa, Mena ha lamentat que la setmana estigui marcada per “l’excepcionalitat política” que condemna al “bloqueig” la vida quotidiana dels catalans. “El braç judicial de la dreta torna a intentar imposar-se”, han avisat. Mena ha recordat que dimarts “els presos polítics tornaran al Parlament sense ser lliures”.

Una vegada més, el dirigent de Catalunya en Comú ha dit que qui ha d’inhabilitar Torra com a president de la Generalitat és la ciutadania i no “un braç judicial”.

També ha criticat que recentment s’hagin conegut nous indicis de la trama del 3% que afecta alguns dirigents de CDC i que segons el CEO la majoria de catalans cregui que el Govern no resolt els problemes.

Per tot plegat, ha dit que els comuns creuen que cal un nou govern al país i que l’etapa de progressisme que s’ha obert a l’Estat arribi a Catalunya. Per fer-ho possible han dit que només un govern sense JxCat ho pot materialitzar. “No és només una prioritat dels comuns sinó del país”, ha dit sobre fer fora del Govern a JxCat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES