Política

Palau-saverdera seguirà amb comptes prorrogats

L’alcaldessa no farà una quarta proposta i critica “la manca de voluntat de l’oposició”

“Totes les dificultats que hem tingut i que al llarg d’aquest 2020 complicaran la gestió serviran perquè l’any vinent les coses es puguin fer millor i tothom assumeixi la responsabilitat que li correspon, no tan sols el govern”, diu Isabel Cortada. L’alcaldessa de Palau-saverdera (Gent de Palau-AM) assumeix amb aquestes paraules que no presentarà una quarta proposta de pressupost per al 2020; les tres primeres van ser rebutjades per l’oposició, que suma cinc regidors (tres de Junts per Palau i dos d’Alternativa per Tothom), en contraposició als quatre del govern en minoria.

L’alcaldessa assumeix, doncs, que aquest exercici s’hauran d’anar fent plens i modificacions successives dels comptes de l’any anterior amb dos escenaris possibles: “Un escenari és el del diàleg, en què tothom hi surt guanyant, i el pitjor de tots i on ens trobem ara, és l’escenari en què tothom hi surt perdent.” Tot i apel·lar a aquest diàleg amb la voluntat de “seguir treballant pel benefici de tots els veïns” i no entrar en qualificacions amb l’oposició, l’alcaldessa també deixa clar que considera els dos altres grups responsables del bloqueig per una “manca de voluntat de consens” i lamenta que això “bloqueja projectes importants com la recollida del porta a porta” i dificultarà la gestió de més serveis municipals.

Intercanvi de retrets

Cortada assegura que ha anat incorporant propostes de l’oposició i que també es van proposar dues trobades, una el 12 de setembre i l’altra en el transcurs del ple ordinari del 23 de gener, i que no ha obtingut “resposta positiva”.

L’oposició, per la seva banda, fa els mateixos retrets de falta de consens al govern i ja ha deixat clar rebutjant les successives propostes de pressupost que considera el govern responsable del bloqueig.

Després de l’últim ple del gener, el portaveu d’Alternativa per Tothom, Miquel Serra, afirmava: “El govern ha triat governar en minoria, és responsabilitat seva buscar consensos.” En el mateix sentit, el portaveu de Junts per Palau, Jordi Compte, afirmava, referint-se al govern: “Estan tancats en el victimisme; el pressupost que s’ha presentat és una imposició i no és de consens.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia