Política

Cuixart surt de la presó per anar a treballar i fer tasques de voluntariat 

El president d’Òmnium Cultural aposta per seguir treballant “per la llibertat i l’amnistia”

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha sortit aquest matí de la presó de Lledoners (Bages) per anar a treballar a la seva empresa i per fer tasques de voluntariat. Cuixart ha apostat per seguir treballant per “l’amnistia i la llibertat” i ha agraït els seus empleats el suport que li han transmès en els darrers dos anys i l’esforç que han fet garantir la supervivència de l’empresa Aranow, de la qual n’és propietari.

“Hem demostrat que som un equip”, ha apuntat el president d’Òmnium visiblement emocionat davant una vintena de treballadors. “Hem mantingut els llocs de treball sense renunciar a ser el que som”, ha destacat.

El passat 6 de febrer, la junta de tractament de la presó de Lledoners va acordar flexibilitzar el règim penitenciari de l’expresident de l’ANC Jordi Sànchez per sortir tres dies la setmana, i del líder d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, per anar a treballar i exercir voluntariat de dilluns a divendres.

La presó de Lledoners va aplicar així als ‘Jordis’ l’article 100.2 del reglament penitenciari, que permet als presos anar a treballar o fer tasques de voluntariat i, en el cas del líder d’Òmnium, aquest podrà estar fora del centre penitenciari de dilluns a divendres durant nou hores i mitja cada jornada.

En paral·lel a la flexibilització del seu règim penitenciari, la jutge de vigilància va autoritzar dimarts passat un permís de 72 hores a Cuixart, al qual es va oposar la Fiscalia, en concloure la magistrada que ha tingut una “bona conducta” a la presó i que la seva frase “ho tornaria a fer” es limita a la “mera expressió d’un pensament ideològic/polític”.

Cuixart ha sortit a les 8:15 hores d’aquest dijous del centre penitenciari, ha saludat amb un “bon dia” als reporters gràfics que han captat el moment i s’ha introduït en un cotxe amb les dues persones que s’han desplaçat fins a Lledoners per recollir-lo.

El president d’Òmnium ha arribat poc després de les 9 del matí a l’empresa on treballa, al polígon industrial de Sentmenat (Vallès Occidental), on ha estat rebut amb aplaudiments pels treballadors, als quals s’ha abraçat molt emocionat.

A més, el president d’Òmnium realitzarà també a la tarda tasques de voluntariat en un centre de persones amb risc d’exclusió social, i tornarà a la nit a Lledoners per dormir a la presó.

Cuixart és el primer dels presos del procés condemnats per sedició pel Tribunal Suprem que ha sortit de presó per a treballar i per fer tasques de voluntariat en virtut de l’aplicació de l’article 100.2.

Es dona la circumstància que ahir la junta de tractament de la presó Mas Enric del Catllar (Tarragonès) va acordar també permetre l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell sortir de presó tres dies la setmana, durant nou hores, per dur a terme tasques de voluntariat i tenir cura d’un familiar d’edat avançada.

Com va passar amb els ‘Jordis’, les sortides aprovades ahir per Mas d’Enric per Forcadell són d’aplicació immediata, tot i que han de ser avalades pel jutjat de vigilància penitenciària, amb la consulta prèvia a la Fiscalia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona