Política

L’Eurocambra anuncia l’inici del suplicatori contra Clara Ponsatí

El Parlament Europeu ha anunciat oficialment l’arribada del suplicatori del Tribunal Suprem per suspendre la immunitat de l’eurodiputada de JxCat Clara Ponsatí. Segons ha afirmat al ple la vicepresidenta de la cambra, Nicole Beer, la institució començarà a tramitar la sol·licitud, que ara ha de passar, com ja es va fer en el cas de la de Carles Puigdemont i Toni Comín, pel comitè d’afers jurídics. Aquest comitè haurà de triar un ponent per fer l’informe sobre si s’aixeca o no la protecció a Ponsatí, un procés que es pot allargar mesos i que s’acaba amb una votació al plenari. Ponsatí s’ha estrenat aquesta setmana en el seu primer ple com a eurodiputada a Estrasburg.

La petició va arribar al Parlament Europeu poques hores després que l’enviés el president del Suprem, Carlos Lesmes. Entre la documentació presentada, s’adjunta la sentència del judici de l’1-O, com també la interlocutòria de processament de Ponsatí i les ordres de detenció contra seu. Ponsatí s’enfronta a una euroordre per l’1-O a Escòcia, on resideix, perquè el TS considera que després del Brexit allà no té immunitat com a eurodiputada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia