Política

Primera sortida de Cuixart per treballar i fer voluntariat

Càlida acollida al president d’Òmnium Cultural a la seva empresa, a Sentmenat

El dirigent independentista és el primer pres polític que fa ús de l’article 100.2 del reglament penitenciari

“Han estat dos anys i tres mesos, i sabeu que torno aquesta nit a la presó, però ha sigut molt potent sentir-me tan ben acompanyat de tots vosaltres i us estimo moltíssim.” El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, va adreçar aquestes paraules als treballadors de la seva empresa –Aranow, fundada el 2003 i especialitzada en el disseny i la producció de maquinària industrial per a envasats– en la seva primera sortida de la presó de Lledoners per treballar.

Poc després de les nou del matí va arribar a la fàbrica, situada en un polígon industrial de Sentmenat (Vallès Occidental), on va ser rebut amb aplaudiments, abraçades i llàgrimes dels companys. “Bon dia, família! Us vaig dir que tornaria un dia i ja he tornat”, va celebrar amb la vintena d’empleats congregats. Cuixart va agrair-los la feina durant el temps que fa que està tancat: “Sabeu que torno aquesta nit a la presó, però seguirem lluitant per tirar endavant l’empresa i treballant per la llibertat i l’amnistia.” “Hem mantingut els llocs de treball sense renunciar a ser el que som. Hem demostrat que som un equip”, hi va afegir. El president d’Òmnium mai ha deixat de dirigir l’empresa des de la presó.

Nou hores i mitja al dia

En total té permís per estar nou hores i mitja fora de Lledoners de dilluns a divendres, en virtut de l’article 100.2 del reglament penitenciari, segons va aprovar la junta de tractament de la presó el dia 6, al qual poden accedir els presos classificats en segon grau. És el primer pres polític que surt de la presó puntualment per mitjà del 100.2. A la fàbrica s’hi estarà cinc hores i en dedicarà dues més al voluntariat. La resta les destinarà a dinar i als desplaçaments, que estan inclosos en les nou hores i mitja diàries. Ahir a la tarda ja va començar les tasques de col·laboració amb una entitat social que treballa per atendre persones en situació de vulnerabilitat, però no va transcendir quina. El vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, es va mostrar emocionat per la primera sortida de Cuixart per treballar i fer voluntariat, però va remarcar que no està pas en llibertat: “Avui més que mai continuem reclamant la seva llibertat i l’amnistia per a tots els presos polítics i exiliats”.

Cuixart ja ha complert una quarta part de la condemna a nou anys de presó per sedició. Òmnium recorda que el 100.2 és una via més de compliment de la pena i que en cap cas aquestes tasques suposen un benefici penitenciari. De moment, el dirigent independentista ha gaudit d’un permís de 48 hores i està pendent de poder-ne gaudir un altre de 72 que requereix d’autorització judicial. La fiscalia s’hi ha oposat, però se li ha concedit.

LES FRASES

A la nit torno a la presó, però seguirem lluitant per tirar endavant l’empresa i treballant per la llibertat i l’amnistia
El compromís empresarial també és un compromís social
Jordi Cuixart
President d’Òmnium Cultural


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia