Política

Canviar el Codi Penal, la solució d’Iceta per excarcerar els presos

Diu que ja hi ha juristes treballant-hi per actualitzar la sedició i la rebel·lió, però que no serà un fet immediat

El líder del PSC, Miquel Iceta, va explicar ahir en una entrevista a Ràdio 4, que l’alternativa perquè els líders independentistes surtin de la presó passa per una reforma del Codi Penal que actualitzi les penes pels delictes de sedició i rebel·lió, que es van originar per penar un cop d’estat i que, ja segons el socialista, no encaixa amb el que va passar. Iceta, que ja el setembre passat en una entrevista a El Punt Avui va descartar la llei d’amnistia perquè era com reconèixer que “no ha passat res”, va assegurar que ja hi ha “molts juristes” treballant en aquesta modificació del Codi Penal, però també va advertir que “no serà una cosa immediata”. “Anant superrapidíssim, en menys de sis mesos no ho fas”, va afegir, perquè primer cal que un grup parlamentari registri la iniciativa al Congrés i que després obtingui el suport de la majoria de la cambra. És a dir, que sense ERC no pot tirar endavant. Per això no va voler aixecar “massa expectatives” perquè és una cosa que “ha fet mal” a Catalunya durant els últims anys.

El socialista va reiterar que no considera que siguin presos polítics, i va afegir que no els ha anat a veure a la presó perquè es podria “utilitzar políticament”. I aquí va afegir que la insistència d’ERC titllant-lo de “falta d’humanitat” és un “parany” perquè si hi anés seria utilitzat per interpretar que “el PSC està demanant perdó pel 155”.

Iceta es reunirà dimarts que ve amb diversos líders socialistes de les institucions europees a Brussel·les per explicar “la situació política a Catalunya i a Espanya”, però també per tractar “les perspectives econòmiques i financeres dels països del sud d’Europa” i “compartir anàlisi sobre els principals reptes de la socialdemocràcia europea”. L’acompanyarà la vice-primera secretària del PSC, Eva Granados, i les reunions seran amb el president de l’eurocambra, David Sassoli; el vicepresident de la Comissió Europea, Frans Timmermans, i l’alt representant Josep Borrell. Completarà l’agenda amb una trobada amb la presidenta dels socialistes europeus, Iratxe Garcia, i amb altres líders socialistes de Bèlgica.

LA FRASE

No es poden fer gestos polítics que tendeixin a disminuir la seva responsabilitat
Miquel Iceta
PRIMER SECRETARI DEL PSC


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona