Política

Rufián insisteix que cal parlar “a la taula i no tant de la taula” 

La portaveu de JxCat al Congrés afirma que si hi ha bona voluntat es pot trobar data

El portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha recalcat aquest dijous l’interès del seu partit per que es parli “a la taula” de diàleg sobre Catalunya i “no tant de la taula”, i ha assegurat que la data per a la seva constitució que acordin els dos governs els semblarà “bé”.

Rufián ha subratllat la importància que comenci el diàleg entre el govern de Pedro Sánchez i el Govern de Quim Torra en declaracions als periodistes als passadissos del Congrés, després de rebutjar el president de la Generalitat la data del dilluns 24 de febrer proposada per l’executiu espanyol.

Per la seva banda, la portaveu de JxCat, Laura Borràs, ha assenyalat que espera que finalment hi pugui haver un acord per fixar la data de la primera reunió de la taula de diàleg.

“Si no, segur que un mediador ho soluciona”, ha afegit Borràs, que ha insistit així en la necessitat esgrimida pel seu partit que hi hagi un mediador en les converses.

La portaveu de JxCat al Congrés ha assegurat que la disponibilitat del president Torra per trobar una data per constituir la taula de diàleg és “absoluta” i espera que la trobada se celebri “malgrat tot els obstacles que se li volen posar”.

Sobre la possibilitat que se celebri el 26 de febrer, com apunten algunes informacions, Borràs ha dit que és una de les dates proposades per Torra i ha recordat que a excepció del 24 i del 25 -quan hi ha consell de ministres i consell executiu del Govern-, ha ofert tots els dies laborables des d’aquest mateix divendres.

Borràs ha demanat comprensió per els motius personals al·legats per Torra i ha dit que les “agendes es cobreixen i es descobreixen”.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha rebutjat la proposta de l’executiu de Pedro Sánchez de constituir la taula de diàleg entre governs dilluns que ve i, tot i que proposa altres cinc dates alternatives aquest mes de febrer, la seva decisió torna a deixar a l’aire l’inici de la negociació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona