Política

El fiscal sosté que Forn no es rehabilita a la feina

Insta a retirar-li les sortides del penal i vol que faci un curs per “respectar la llei”

Amb els mateixos arguments que als Jordis, la fiscalia de Barcelona va demanar ahir a la jutgessa de vigilància penitenciària 5 de Catalunya que revoqui la flexibilització del règim que la junta de la presó de Lledoners va aprovar per a l’exconseller d’Interior Joaquim Forn (JxCat) amb l’aplicació de l’article 100.2 per sortir a treballar cada dia entre setmana.

Dijous passat, l’exconseller Forn va sortir per primer cop del penal per anar a treballar, a l’àrea jurídica del grup Mediapro a Barcelona. En el seu escrit, la fiscalia reitera que l’aplicació de l’article 100.2 del règim penitenciari és “excepcional” i –en un paràgraf calcat a l’escrit presentat contra el 100.2 de Jordi Sànchez– critica que la Generalitat hagi “generalitzat” aquest tractament, i també retreu a la consellera de Justícia, Ester Capella, que hagi afirmat als mitjans de comunicació que “tots” els presos polítics tindran aquestes sortides encaminades a assolir la seva reinserció.

La fiscalia exposa que l’article 100.2 amb tasques de voluntariat o de feina a l’exterior s’aproven perquè aquestes no es poden fer dins de la presó, i en el cas de Forn no ho troba ajustat, i considera que és un tercer grau encobert, quan, a més –indica–, ell “encara ni ha complert una quarta part de la condemna”. L’exconseller va ser condemnat a 10 anys i mig de presó per sedició i la quarta part de la pena –amb la qual es disposa de 36 dies de permisos a l’any a banda del 100.2– la compleix el 16 de juny.

En l’escrit, el ministeri públic exposa que el psicòleg explica que “Forn es considera una persona responsable i complidora”, i el fiscal hi afegeix que “no cal dubtar-ne”, veient la seva trajectòria laboral i política, sobretot a l’Ajuntament de Barcelona, i destaca la rapidesa amb que ha obtingut un contracte laboral. Per això hi afegeix, que Forn “no té mancances en l’àmbit laboral, ni tampoc li cal una reinserció social”, i per això no troba útil que surti del penal per anar a la feina.

Com en el cas dels líders socials, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, el fiscal manté que amb condemnes tan elevades és massa aviat per fer tractament a l’exterior, i tots tres han de fer un tractament en què “se’ls ensenyi a respectar la llei”, sense concretar cap acció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia