Política

La jutgessa dels Jordis, ferma davant la fiscalia

Li retreu “falta de motivació” en l’oposició a les sortides dels presos polítics

Aprova el permís de 72 hores a Sànchez

La titular del jutjat de vigilància penitenciària número 5 de Catalunya, la magistrada Maria Jesús Arnau Sala, va mantenir ahir la seva fermesa, ja exhibida –lluny del parer de la fiscalia– en validar el permís de 72 hores al president d’Òmnium, en aprovar la sortida de 72 hores de l’expresident de l’ANC, Jordi Sànchez, concedit per la junta de la presó de Lledoners, que requereix el vistiplau judicial. En la resolució, la jutgessa retreu a la fiscalia que “una condemna penal no es pot estendre a una condemna penitenciària”, i li recorda que “obstaculitzar permisos sense motivació suficient” va contra la norma penitenciària.

Precisament, l’expresident de l’Assemblea i exdiputat de JxCat va començar ahir la seva tasca de voluntariat a l’entitat Canpedró de Barcelona en aplicació de l’article 100.2. La jutgessa exposa que Sànchez compleix els dos requisits objectius per gaudir de sortides: bon comportament i haver complert la quarta part de la condemna de 9 anys de presó per sedició. A més, exposa que Sànchez ja ha obtingut dos permisos governatius (de 48 hores), el 4 de gener i el 6 de febrer passats, sense incidents.

En la resolució, la magistrada recorda al fiscal que el Suprem ja va descartar aplicar-los l’article 32.2 del Codi Penal, que implica que els condemnats no poden gaudir de permisos fins haver complert la meitat de la pena. Pel que fa al comportament, indica que, segons els informes dels tècnics, Sànchez reconeix els fets delictius, ara no té intenció de liderar cap moviment social, i no canvia les seves conviccions, sinó la manera de dur-les a terme. Per això, la jutgessa li concedeix la sortida, tot i que demana un informe detallat del que farà, tal com ha exigit de Jordi Cuixart.

LA XIFRA

2
permisos de 48 h
ha tingut Jordi Sànchez (el 4 de gener i el 6 de febrer) que concedeix la Generalitat. El de 72 h necessita l’aprovació judicial.

Un voluntari més en una fundació del barri de Sants

Mireia rourera

Jordi Sànchez va començar ahir a fer de voluntari a la Fundació Canpedró, al carrer Sant Crit del barri de Sants, un menjador social que acull persones amb dependències i fragilitat diversa i atén famílies, gent gran i infants. Sànchez podrà fer de voluntari en aquesta entitat en virtut de l’aplicació de l’article 100.2. Ahir, primer dia, el pres polític es va deixar fotografiar mentre entrava a les dependències de l’entitat, però no va poder fer declaracions. Qui sí que en va fer va ser la directora del centre, Teresa Villoro, molt contenta i agraïda que “un veí del barri vingui a col·laborar amb nosaltres”. Que què farà? Villoro va dir que Sànchez farà el que fan tots els voluntaris en funció de les necessitats del moment, que va des de parar taula i servir el menjar fins a fer reforç escolar als menors. Canpedró, que funciona els 365 dies de l’any, té 250 voluntaris i, segons va explicar ahir la seva directora, tenen un conveni amb Justícia, amb la qual cosa Sànchez no és el primer pres que presta servei a l’entitat. “No ens agrada dir que posem un plat a taula perquè la nostra entitat és més que això; la nostra intenció és humanitzar aquest servei i atendre famílies, grans i petits amb total dignitat.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia