Política

El TSJC processa Jové i Salvadó per l’1-O

El tribunal ho fa pels delictes de desobediència, prevaricació, malversació i revelació de secrets

Els imposa unes fiances de responsabilitat civil de més de 2,8 i 1,6 milions d’euros, respectivament

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha tancat la instrucció i ha dictat interlocutòria de processament contra els diputats al Parlament Josep Maria Jové i Lluís Salvadó pels delictes de desobediència, prevaricació, malversació i revelació de secrets per la seva participació en l’organització de l’1-O quan eren secretari general d’Economia i secretari d’Hisenda, respectivament. A més, els imposa unes fiances de responsabilitat civil de 2.889.000 euros en el cas de Jové, i de 1.635.000 pel que fa a Salvadó. Tots dos estan citats a declarar l’11 de març.

A la interlocutòria, la magistrada del TSJC Maria Eugènia Alegret, que ha instruït la causa contra Jové, que actualment forma part de la taula de negociació entre el govern espanyol i la Generalitat- i Lluís Salvadó, conclou que van tenir una “participació activa” en els preparatius de l’1-O i en la planificació de les anomenades “estructures d’Estat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia