Política

Montero: “Les solucions imaginatives no passen per autodeterminació sí o no. Hem de buscar altres camins”

La portaveu del govern espanyol garanteix que cap solució per a Catalunya “trencarà la igualtat” entre territoris

La ministra d’Hisenda i portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha concretat que les “solucions imaginatives” que proposa per resoldre el conflicte polític amb Catalunya no passen per autodeterminació sí o no.

“La resposta està molt clara. Per una part és sí i per l’altra és no. D’aquí no sortirem i hem d’avançar per altres camins i han de ser imaginatius”, ha defensat en una entrevista a la Cadena Ser.

A més, ha assegurat que la resta de territoris de l’Estat ham de tenir la “tranquil·litat” que cap solució per a Catalunya trencarà la igualtat i ha negat que Catalunya tingui un “tracte diferencial” tot afegint que té un “conflicte polític innegable”.

“Uns defensen el dret a l’autodeterminació i l’amnistia i el govern espanyol defensa just el contrari. Quan les posicions són tant confrontades, no pot ser una resposta binomial de sí o no. Ja sabem que per una part és sí i per l’altra serà un permanent no”, ha argumentat Montero.

Per això, la portaveu de l’executiu espanyol ha apostat per analitzar què ha portat al sentiment de “desafecció” per part de Catalunya per trobar les àrees en què les dues parts puguin edificat juntes.

Preguntada per si el pacte fiscal seria una solució imaginativa, Montero ha respost que hi ha d’haver una “solució global i integral” perquè cap per si sola pot donar satisfacció a una “situació enquistada”.

Pressupostos abans d’acabar l’estiu

La també ministra d’Hisenda ha explicat que el seu horitzó és poder aprovar els pressupostos de l’Estat abans que acabi l’estiu i, en aquests moments, ha descartat una pròrroga pressupostaria. De moment, no té els suports suficients per aprovar uns nous comptes i no els portarà al Congrés fins que els tingui garantits.

Montero ha admès que seria ideal aprovar els pressupostos abans de les eleccions catalanes i ha fet una crida als partits a no prioritzar els interessos electorals per davant dels interessos generals tenint en compte la proximitat de les eleccions a Galícia, País Basc i Catalunya.

La ministra d’Hisenda també ha descartat una pujada general de l’IVA al 23% amb l’argument que es tracta d’un impost indirecte que no distingeix segons la renda dels ciutadans. I ha afegit que el govern progressista vol buscar impostos més progressius per tal que les persones que tenen més recursos aportin més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona