Política

El Marroc expulsa del Sàhara vuit diputats i activistes catalans

Les autoritats alauites els han fet tornar en el mateix vol en el qual havien arribat

La diputada dels comuns Susanna Segòvia es pregunta “què amaga el govern del Marroc” per no deixar-los ni tan sols “baixar de l’avió”

El govern del Marroc ha expulsat del territori del Sàhara Occidental vuit ciutadans catalans, entre els quals es troben diversos del Parlament, regidors d’ajuntaments i membres d’una ONG prosahrauí.

ERC, CatECP i la CUP han denunciat aquest divendres que el govern marroquí ha denegat l’entrada al país dels membres de l’intergrup per la Pau i la Llibertat del Sàhara del Parlament de Catalunya.

La delegació catalana, formada entre d’altres pels diputats Ferran Civit (ERC), Susanna Segovia (CatECP) i Vidal Aragonés (CUP), ha viatjat des de Las Palmas (Illes Canàries) a Al-Aaiun. Després de l’aterratge, però, un representant del govern del Marroc els ha impedit l’entrada i els ha obligat a tornar en el mateix avió en el qual havien arribat de nou cap a Las Palmas .

La comitiva havia realitzat prèviament les gestions d’informació a través del ministeri espanyol.

Segons ha informat a Efe David Minoves, president del Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions ( Ciemen ) i membre de la comitiva catalana, tenien previst reunir-se aquest cap de setmana a El Aaiun amb entitats sahrauís defensores dels drets humans.

La diputada dels comuns Susanna Segovia ha lamentat que les autoritats alauites no hagin deixat “ni baixar de l’avió” a la delegació del Parlament que havia anat al Sàhara “per veure in situ la situació del poble sahrauí”. “Què amaga el govern del Marroc que no deixa ni tan sols baixar de l’avió a diputats catalans? Que no ens deixen parlar amb organitzacions de defensa dels drets humans del poble sahrauí?”, s’ha preguntat .

En la mateixa línia, Ferran Civit ha apuntat que “si no ens deixen veure la realitat sota ocupació marroquina, alguna cosa tenen a amagar”. El republicà ha explicat que les autoritats del país magribí els han donat “un bitllet de tornada que ja tenien preparat just aterrar i amb el mateix avió hem tornat sense poder desembarcar ni trobar-nos amb activistes de drets humans” .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia