Política

Jové i Salvadó s’acullen al dret a no declarar davant el TSJC

Els dos diputats d’ERC i ex-alts càrrecs del govern denuncien la causa general contra l’independentisme

Tots dos compareixen aquest matí al tribunal acusats dels delictes de desobediència, prevaricació, malversació i revelació de secrets per l’organització de l’1-O

Els diputats d’ERC i ex-alts càrrecs del govern Josep Maria Jové i Lluís Salvadó s’han acollit al seu dret a declarar davant la jutgessa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que els ha processat per l’organització de l’1-O i el desplegament de la Hisenda catalana.

Tots dos han optat per aquesta fórmula en la seva compareixença aquest matí al TSJC i ho han fet per denunciar que el seu cas forma part de la “causa general contra l’independentisme”, segons han informat fonts d’Esquerra.

En aquest sentit, han advertit que la “fragmentació judicial de les causes”, la “investigació prospectiva i il·lícita dels seus casos”, la “no-proporcionalitat i la indefensió respecte a altres causes sobre l’1-O” vulnera els “drets fonamentals” i de “garanties processals” i “a un judici just” dels dos encausats.

Jové i Salvadó estan processats pels delictes de desobediència, prevaricació, malversació i revelació de secrets per la seva participació en l’organització del referèndum quan eren secretari general d’Economia i secretari d’Hisenda, respectivament.

En aquest sentit, han denunciat la “criminalització” de l’Estat contra l’independentisme i la dissidència política i han alertat que es demanen delictes de presó i una fiança de 4,1 milions d’euros per les urnes de l’1-O. Els dos dirigents republicans han defensat que organitzar un referèndum no és delicte i han apostat per l’autodeterminació com a eina política per desencallar el conflicte amb l’Estat.

Una delegació d’ERC ha acompanyat Jové i Salvadó fins al Palau de Justícia. Els dos diputats han rebut el suport entre altres, del vicepresident del govern i conseller d’Economia, Pere Aragonès; els consellers Josep Bargalló i Chakir El Homrani; l’eurodiputada Diana Riba; el president del grup parlamentari d’Esquerra, Sergi Sabrià, a més de membres de la direcció, diputats al Parlament i al Congrés i regidors.

Abans de la compareixença, Jové ha assegurat que encara la declaració al judici per l’organització de l’1-O “de cara, sense por i sense renúncies”. “Amb la voluntat de fer sempre allò que trobes més just. I amb la força de saber-nos milers plens de solidaritat i determinació. Moltes gràcies per ser-hi sempre! Fins a la victòria”, ha assegurat en un missatge a les xarxes socials publicat aquest matí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia