Política

ERC d’Arbúcies critica la “mala gestió econòmica”

ERC d’Arbúcies (dos regidors de tretze) ha criticat “la mala gestió econòmica” de l’Ajuntament. El regidor Xavier Soler troba irregular que el consistori no tingui un tresorer habilitat i denuncia que el consistori pagui el complex d’aigua i salut fins al 2022.

Soler veu “problemes econòmics”. Diu que el consistori no pot fer front, en el termini previst, al pagament d’1,6 milions d’euros del complex de la zona de Can Delfí (gairebé la meitat d’una inversió de 3,4 milions). El consistori ha arribat a un acord amb la unió temporal d’empreses constructores per allargar el pagament. L’alcalde, Pere Garriga (Entesa) no hi veu problema. Recorda que es va fer quan es va posar gespa artificial al camp de futbol. L’Ajuntament té un endeutament del 60,24% i “això són bons números”.

D’altra banda, ERC ha presentat una instància a l’Ajuntament sobre el càrrec de tresorer, que no ha estat contestada ­–diu Soler– i podria dur el cas al Síndic de Greuges. Pels republicans, l’Entesa (9 regidors de 13) no cobreix de manera legal la plaça de tresorer –ho fa un regidor.

Garriga diu que entre el personal municipal només hi ha dos funcionaris amb la categoria A1 (la secretària interventora i el director del Museu). “Quan l’alcalde era d’ERC o de la CUPA, un regidor ja feia de tresorer.” Però ERC sosté que el 2018 hi va haver un canvi legal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia