Política

ERC demana des del Senat que el Tribunal de Comptes fiscalitzi la Casa del Rei

El grup parlamentari d’ERC en el Senat ha promogut una reforma legal perquè el Tribunal de Comptes pugui fiscalitzar l’activitat econòmico - financera de la Casa del Rei, fins i tot “les variacions de patrimoni”.

Es tracta una proposició de llei que, de rebre el vistiplau de la Mesa de la cambra, serà debatuda per a la seva presa en consideració. Ara bé, en l’hipotètic cas de rebre llum verda del ple no es tramitaria en el Senat sinó en el Congrés.

Els republicans justifiquen la proposta per la necessitat d’eliminar “el risc d’una gestió perversa” dels fons públics i perquè “la ciutadania té dret a saber com es gasten els diners que aporta com a contribució al bé comú”.

“La més alta institució de l’Estat està incomprensiblement exempta d’aquesta transparència i control”, indica el text d’ERC, qui considera que es tracta d’una “excepcionalitat que no té empara constitucional”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia