Política

La consellera de Justícia acusa al Suprem d’”aprofitar” l’estat d’emergència per “amenaçar i coaccionar”

Ester Capella creu que les juntes de tractament han interpretat “de forma més estricta” per “preservar” mantenir el 100.2

La consellera de Justícia, Ester Capella, ha considerat que les juntes de tractament de les presons han interpretat “conforme al reglament” però “de forma més estricta” per tal de “preservar” el 100.2 dels polítics pesos.

En declaracions a El Matí de Catalunya Ràdio, ha insistit que és “inaudit” que el Tribunal Suprem intentés “influir” en els funcionaris que havien de decidir si els presos passaven el confinament a casa. “Les juntes han degut ponderar que el que cal és preservar allò que van resoldre”, ha dit.

Així, ha criticat també que el Suprem hagi “aprofitat” la situació d’emergència per “amenaçar i coaccionar” i ha considerat que si ara es valorés passar-los a tercer grau, com ha demanat algun dels presos, el TS hi intervindria “directament”.

Capella ha apuntat que les juntes de tractament que han denegat la possibilitat que els presos polítics passessin el confinament a casa seva són “les mateixes” que els hi van donar el 100.2.

Sobre la possibilitat que ara valorin atorgar-los el tercer grau, ha afirmat que han ponderat “una sèrie de qüestions, totes a l’hora”. D’aquesta manera, ha apuntat que han volgut protegir “que algú que té moltes ganes de valorar l’execució de la sentència no impedeixi aquesta progressió”.

La consellera s’ha mostrat molt crítica amb l’actuació del Suprem i ha reivindicat que els funcionaris que conformen les juntes “han de poder treballar amb serenitat d’ànims i d’esperit per poder resoldre sense interferències”.

Ha afegit que, per contra, el que ha volgut fer és “influir” en la seva voluntat a l’hora de prendre decisions. “No puc saber què hagués passat si el whatsap no hagués existit”, ha declarat, al mateix temps que ha reivindicat que els treballadors púbics “puguin fer la seva feina” sense “amenaces ni coaccions”.

Davant d’això, Capella ha afirmat que està esperant que la fiscalia demani informació sobre l’actuació del TS i que també ho faci el president del Consell General del Poder Judicial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona