Política

Segona pròrroga de l’estat d’alarma després de 3 setmanes de confinament 

El president del govern espanyol assegura que convocarà els partits per treballar en uns nous pactes de la Moncloa

El líder socialista avança que el nou ajornament aixecarà les restriccions laborals i la figura del ‘permís retribuït recuperable’

Pedro Sánchez torna a demanar a la Unió Europea “no fallar aquesta vegada”

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, demanarà al Congrés la setmana que ve una nova pròrroga de l’estat d’alarma que conclourà el 26 d’abril, una extensió del termini que es coneix quan es compleix la tercera setmana de confinament amb l’objectiu de frenar l’expansió del coronavirus.

“Ara toca demanar de nou constància per assolir un nou objectiu. Hem de mantenir l’esforç col·lectiu i, per això, sol·licitarem la pròrroga per 2 setmanes més de l’estat d’alarma”, ha anunciat en una compareixença davant els mitjans de comunicació aquest migdia.

L’estat d’alarma va començar el 15 de març i va imposar una sèrie de restriccions a la mobilitat dels ciutadans, que després es van ampliar amb mesures addicionals com el control de fronteres o el cessament de les activitats econòmiques no essencials.

Segons Sánchez, però, la nova pròrroga no serà tan estricta com l’actual i aixecarà les restriccions laborals. Per tant, els sectors no essencials que es van paralitzar a través del reial decret fins al 9 d’abril -aprofitant les vacances de Setmana Santa- podran tornar a treballar com estava previst i tampoc es prorrogarà la figura del ‘permís retribuït recuperable’.

Això sí, l’obertura de comerços, hostaleria i altres establiments d’oci sí que estarà vetada almenys fins al proper 26 d’abril. “Haurem de continuar endavant amb la mateixa disciplina i tenacitat per assolir un segon objectiu que permeti anar recuperant mica en mica la normalitat”, ha afirmat.

El líder socialista ha assegurat també que convocarà tots els partits per treballar en uns nous pactes de La Moncloa, com es va fer en l’inici de la Transició, per reconstruir l’economia i el teixit social una vegada se superi la pandèmia.

Pedro Sánchez ha subratllat que hi ha “un equip d’experts que ja fa setmanes que treballa en com recuperar la normalitat un cop dobleguem la corba”. Ara bé, també ha reiterat que cal “unitat al país i unitat a Europa per assegurar la liquiditat de l’economia i posar en marxa un pla Marshall continental”. “En aquesta emergència ningú quedarà enrere. Us ho asseguro”, ha afegit.

Així, el president espanyol ha tornat a demanar a la Unió Europea “no fallar aquesta vegada; cal que protegeixi els europeus davant aquesta desgràcia”.

I ha conclòs: “Després de tant esforç tenim a l’abast doblegar la corba, ho farem entre tots. És un honor ser el president de tots els espanyols”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia