Política

Pressionen el PSC per fer un acord d’esquerres contra rellotge a Badalona

Els socialistes, però, es resisteixen a fer alcaldessa Sabater i Guijarro ja s’ofereix per al càrrec

El 12 de maig, com a molt tard, s’escollirà el nou batlle

Commocionats encara per la renúncia d’Álex Pastor com a alcalde, i molt especialment per les circumstàncies en què s’ha produït, tant la societat civil badalonina com els partits amb representació municipal s’esforcen per intentar girar full a aquesta nova crisi política local, l’enèsima, dels últims anys. La prioritat, ara, és arribar a un acord sobre qui ha de ser el nou batlle abans del 12 de maig, que és quan s’hauria de fer el ple d’investidura, estirant al màxim els terminis que fixa la llei. Desfer el nus, però, no serà fàcil, tant per l’aritmètica necessària per sumar una majoria com, sobretot, per les desconfiances que s’han creat entre els partits d’esquerres en els darrers mandats.

Enmig d’aquest clima, Guanyem Badalona, ERC Avancem-MES i JxCat van emetre ahir un comunicat en què insten el PSC a fer un pacte que impliqui que Dolors Sabater (Guanyem) sigui la nova alcaldessa. Els sis edils socialistes són, ara mateix, els qui tenen la clau de volta de la situació, ja que sumats als vuit de les tres formacions signants del text, més als dos que previsiblement també pugui aportar Badalona en Comú Podem, donarien una majoria més que folgada –setze– per passar el tall de la investidura. Si el PSC, però, no se suma a l’acord, Xavier García Albiol (PP) serà el proper alcalde.

Els socialistes, però, són més que refractaris a fer alcaldessa Sabater. La relació entre ambdós és dolenta des de fa temps i, per això, ja afloren especulacions i moviments tàctics amb noms de candidats alternatius que puguin desbloquejar la situació en una negociació contra rellotge. Un d’ells és el del regidor del PSC Rubén Guijarro, home fort del partit, que ahir a RAC1 es va oferir, tot i que va dir que no era la seva ambició: “Estaré a disposició del partit. Si l’organització i la ciutadania fan que pugui sortir investit, no m’hi oposaré.”

LA FRASE

Estaré a disposició del partit. Si ell i la ciutadania fan que pugui sortir investit, no m’hi oposaré
Rubén Guijarro
Quart tinent d’alcalde de l’ajuntament de badalona (psc)

Aïda Llauradó també s’ofereix

Amb la renúncia de Pastor, Aïda Llauradó (Badalona en Comú Podem) s’ha convertit en alcaldessa accidental. Ahir ja va firmar els primers decrets, va presidir una cimera telemàtica de partits sobre la Covid -19 i va fer una roda de premsa en què va apostar per un govern d’esquerres, tot i que va evitar donar suport a Sabater. I, si la negociació no avança, també es va oferir per liderar el nou govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona