Política

Iglesias: “Soc d’esquerres i per afrontar una crisi em sento més a gust amb una formació com ERC”

El vicepresident segon valora positivament que Cs estigui actuant “de manera més civilitzada que el PP”

El vicepresident segon del govern espanyol i líder d’Unides Podem, Pablo Iglesias, ha admès que se sent més a gust amb una formació d’esquerres com ERC per afrontar una situació de crisi. En una entrevista a ‘la Sexta’, Iglesias ha respost d’aquesta manera en ser preguntat sobre si prefereix un acord amb ERC o amb Cs per la nova pròrroga de l’estat d’alarma. Tot i així, Iglesias ha valorat positivament que una formació de dretes com Cs estigui actuant “de manera més civilitzada” que el PP i que “d’alguna manera recordi que hi hauria una altra dreta possible amb responsabilitat d’estat”. Iglesias però, no ha volgut concretar, si la nova pròrroga serà de 15 dies o un mes.

Iglesias però ha volgut deixar clar que Cs no governarà amb l’executiu espanyol sinó que es tracta d’arribar a acords “en moments d’excepcionalitat”. “En un assumpte com aquest el que ens demana la gent és que les forces ens posem d’acord, va de salvar vides i no de treure un rèdit polític”, ha afegit.

Pel que fa a les crítiques del PP que consideren que el govern espanyol castiga la comunitat de Madrid, el vicepresident segon ha qualificat de “legítim” que els populars utilitzin la comunitat de Madrid per fer oposició a l’executiu espanyol però ha demanat que no facin d’oposició als epidemiòlegs.

En referència a les protestes de l’extrema dreta contra la gestió del govern espanyol i, fins i tot, davant de casa seva, Iglesias ha dit que els polítics no tenen dret a queixar-se i que és “legítim” que en un context de crisi els polítics siguin objecte de protestes. Però ha avisat que es pot entrar en una “situació molt negativa” si es generalitzen aquest tipus de protestes a casa d’altres polítics i ha citat la president madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, o el líder de Vox, Santiago Abascal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia