Política

Jordi Sànchez denuncia un canvi d’acord de la Junta de Tractament que li redueix el permís de 12h diàries a 3h tres dies per setmana

Acusa de “mala praxi” i “manca de respecte” als seus drets la modificació sobre el permís laboral que va rebre divendres i que no té res a veure amb la que Justícia va fer pública dijous

Reclama una justificació per part de Justícia de la negativa a poder treballar a l’associació Crida Nacional per la República, de la qual n’és president

L’expresident de l’ANC Jordi Sànchez ha denunciat aquest diumenge el canvi que la Junta de Tractament li ha comunitat sobre la modificació del permís laboral en aplicació de l’article 100.2 que dijous a la nit va fer públic el departament de Justícia en què avalava la sortida de 12h diàries de dilluns a divendres de Lledoners per treballar a l’associació Crida Nacional per la República. En un comunicat, Sánchez ha argumentat que la naturalesa sociopolítica de la Crida i la defensa de la independència que fa l’entitat “no pot ser causa de la negativa” per tramitar el permís. Denuncia que si es així s’estaria imposant una inhabilitació “extrajudicial” i una condemna “complementària”

Sánchez denuncia en el comunicat des de Lledoners fet públic per la Crida que divendres a la tarda va rebre una comunicació de la Junta de Tractament en què se li comunicava que “no se li tramitava la sol·licitud” per treballar 12h al dia, tal com sí que s’havia fet públic dijous i els mitjans de comunicació se n’havien fet ressò . Enlloc de les 12h, la Junta de Tractament aprovava permetre a Sànchez un permís de 3h diàries tres dies a la setmana per fer voluntariat.

En una carta, Sànchez ho explica així:

“Dijous a la nit la Secretaria de Mesures Penals informava els mitjans de

comunicació que la Junta de Tractament de Lledoners havia acordat elevar al jutge la proposta favorable de modificació del 100.2 que m’havia aprovat abans de la pandèmia i l’ampliava amb una oferta laboral. L’acord de la Junta de Tractament divulgada pel Departament de Justícia avalava la meva sortida de presó 5 dies a la setmana 12 hores diàries per fer una activitat laboral i de voluntariat. La majoria de mitjans de comunicació va recollir la nota en les ses edicions.

Fins al divendres 22 de maig a les 17.30 h no vaig rebre la comunicació de la

Junta, malgrat estar localitzable les 24 hores al mòdul 2 de Lledoners. La sorpresava ser veure que la decisió de la Junta de Tractament era totalment diferent de laque s’havia publicitat la nit anterior: s’acordava no tramitar la sol·licitud d’oferta laboral i donar tràmit a la possibilitat de 3 hores diàries tres dies a la setmana per fer voluntariat”.

“La situació més desagradable que he viscut des de la notificació de la condemna, el 14 d’octubre passat, va ser la de divendres al vespre, quan vaig haver de dir a la meva mare i al meu pare i a la meva parella i fills que, contràriament al que el Departament de Justícia havia informat, jo no sortiria a treballar 12 hores diàries. Crec que cap pres es mereix aquest tracte dels responsables penitenciaris. Jo tampoc. Demano que es revisin tots els mecanismes, perquè mai més es produeixin situacions com les que ens ha tocat viure a mi i la meva família”, ha argumentat.

Explicacions

Sànchez reclama a la Junta de Tractament explicacions sobre aquest canvi de permís: “on han quedat les 12 hores diàries de dilluns a divendres, per sortir a treballar, que s’havien avalat des de la Junta de Tractament per posar a consideració de la magistrada?; 2) quins són els motius d’aquest canvi tan sobtat?”, es pregunta.“ A hores d’ara no hi ha resposta. Ningú ha explicat res i el Departament de Justícia, 48 hores després, mantenia la nota en què informava que podria gaudir de 12 hores diàries per anar a treballar fora de la presó”.

Sànchez explica a la carta que: “He sol·licitat l’accés a l’expedient per conèixer els motius d’aquesta decisió inesperada, que representa un canvi d’opinió sobtat del criteri expressat per l’equip de tractament. Aquest, integrat per jurista, educadora, psicòloga i treballadora social, era favorable al 100.2 laboral que havia presentat. De fet, és l’equip de tractament qui va elevar la proposta a la Junta de Tractament per a la seva aprovació. És important recordar que la Junta només avalua les propostes que són enviades i per tant avalades pels equips de tractament”.

Voluntariat

“En aquests moments, i amb la decisió de la Junta comunicada, ratifico que la meva voluntat és sortir a fer tasques de voluntariat a la Fundació Canpedró. Això, però, no serà de manera immediata. A causa de la pandèmia i per disminuir riscos de contagi a la resta d’interns, qualsevol pres que surt en 100.2, quan torna a la presó, queda confinat a la cel·la. No puc assumir els costos personals d’estar confinat a la cel·la tota la setmana a excepció de les 9 hores autoritzades per fer voluntariat. Per aquest motiu, sol·licitaré la modificació horària del voluntariat i, quan es concedeixi, recuperaré el 100.2.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona