Política

Contactes per refer la unitat independentista

ERC no revela el sentit del seu vot en el suplicatori contra Borràs

ERC va revelar ahir l’existència de contactes entre diferents sectors de l’independentisme, inclosos els socis de govern de Junts per Catalunya, per refer la unitat estratègica “per arribar a l’horitzó de la República catalana”, i també per parlar de les ingerències de la justícia espanyola, els “nous reptes” de l’independentisme i les pròximes eleccions al Parlament, segons va assegurar la portaveu del partit, Marta Vilalta, després de la reunió de l’executiva de la formació.

Els republicans volen “superar l’etapa de recels”. Tanmateix, no van revelar encara el sentit del seu vot en el suplicatori contra la cap de files de JxCat al Congrés, Laura Borràs, un fet que podria enverinar encara més la relació i dinamitar l’acostament incipient que hi pugui haver. “A risc de ser injustos, hem de poder arribar fins al final i aclarir les ombres de dubte que afecten responsables polítics, i encara més si pertanyen a l’independentisme; no podem relacionar independentisme amb corrupció”, va afirmar Vilalta.

“S’han reprès els contactes i volem poder parlar de tot, dels passos que cal fer per afrontar la postpandèmia”, va explicar Vilalta, que reclama al govern espanyol que posi data al “desconfinament del diàleg”; és a dir, a la represa de la taula de negociació “com més aviat millor” per abordar el conflicte polític amb Catalunya.

Per la seva banda, la CUP recorda que no ha deixat mai de mantenir contactes amb ERC i JxCat, de fer balanços i de compartir lectures i anàlisis del context. Fonts cupaires recalquen que durant tota la legislatura han dedicat esforços a reteixir una estratègia conjunta en clau sobiranista i antirepressiva, “sempre entenent que els projectes polítics eren diferents i posant el país al davant dels interessos electorals”. “Però també durant aquesta legislatura no s’han vist esforços reals de cap d’aquests dos actors. Veiem diàriament dins del mateix govern com es prioritza la pugna partidista i la voluntat de tornar al peix al cove i com la pràctica política s’allunya molt de la retòrica”, conclouen, escèptiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia