Política

Anglaterra i Escòcia rastregen els contagis

Inicien un pla per traçar els contactes de persones que han donat positiu del virus

Anglaterra i Escòcia van iniciar ahir el seu programa de rastreig de contagis de Covid-19, que és una part clau per al desconfinament perquè prevé la propagació del virus. En aquestes dues nacions –les més poblades del Regne Unit, amb 56 i 5,45 milions d’habitants, respectivament–, milers de “rastrejadors” trucaran o escriuran a persones que hagin donat positiu en un test del coronavirus per tal de traçar els seus contactes recents i demanar-los que s’aïllin 14 dies encara que no presentin símptomes.

Així, des d’ahir, els britànics de qualsevol edat que desenvolupin símptomes, a més d’aïllar-se, han de sol·licitar per telèfon o internet aquest test diagnòstic i, si donen positiu, seran entrevistats.

Les autoritats sanitàries d’Anglaterra tenen 25.000 treballadors per fer aquesta feina de rastreig i Escòcia té també el seu propi equip. El ministre de Sanitat britànic, Matt Hancock, confia que “la immensa majoria de la població” col·laborarà en aquest programa de caràcter voluntari, destinat a propiciar una gestió localitzada de la pandèmia i permetre el funcionament de la societat en general. L’executiu de Johnson vol fer aquest mateix procés de rastreig de possibles contagiats amb una aplicació de telèfon de mòbil, però encara s’està provant encara en un programa pilot a l’illa de Wight.

D’altra banda, Escòcia permetrà a partir d’avui que es puguin reunir dues famílies a l’espai exterior en grups de fins a vuit persones. És la primera de les quatre fases de què consta el pla de desescalada del govern de Nicola Sturgeon. La primera ministra escocesa va reiterar que complir la consigna “queda’t a casa” continua sent “fonamental”. “Si tots tornem a les nostres tasques diàries, podríem veure un augment de casos molt, molt ràpid”, va advertir. Les xifres a Escòcia indiquen una tendència “sostinguda” a la baixa en casos de coronavirus, amb la quarta setmana seguida de reducció de nombre de morts i una caiguda de més del 80% en nous ingressos hospitalaris des del pic de la pandèmia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia